Rock Cafes maetakse Eesti krooni

Andris Tammela
, 24tundi tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Näod Eesti kroonidelt
Näod Eesti kroonidelt Illustratsioon: Kollaaž Katri Karing

Sel reedel saadavad ansamblid Kosmikud ja Friday’s Deal Tallinna Rock Cafes viimsele teele Eesti krooni.

“See saab olema meie viimane avalik kontsert enne pikemat pausi, aga erinevalt Eesti kroonist plaanime tagasi olla sügisel 2011 uue albumiga,” kommenteeris Kosmikute solist Hainz. “Krooni sängitamise puhul soojendame üles lood, mida ammu pole mänginud: “Lydia Koidula haud”, “Lahkumine”, “Mälestus”, "”Oksad alla”, “Elu mõte”, aga kindlasti ei puudu ka “Viska mulda”, "Tallinna matusebüroo” ega “Pulmad ja matused”.”

Reedel esimesena lavale astuva Friday’s Deali koosseisus on hulk tuntud rokkmuusikuid: Roald Jürlau (laul, kitarr), Elmu Värk (kitarr), Jaanus Raudkats (bass), Rein Joasoo (trummid) ja värskeima liikmena Ülo Krigul (klahvpillid).

Friday’s Deal loodi 1989. aastal. Bänd sai kuulsaks Noorsooteatri lavastusele “Skangpoomijad” loodud muusika ja hittidega “Jeti” ja “Ropplugu”. Sel sajandil on bänd esinenud haruharva.

Rock Café teatel sündis Eesti kroon 1. jaanuaril 1928 ja sureb 31. detsembril 2010.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles