Ühikarotid kutsuvad sind appi Eesti pikima võileiva valmistamisele!

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eelmisel reedel oli Electra Raadio 2 eetris seoses jaama sünnipäevaga
Eelmisel reedel oli Electra Raadio 2 eetris seoses jaama sünnipäevaga Foto: Jelena Rudi

Reedel, 10. detsembril algusega kell 16.00 valmib Kristiine Keskuses XPRS Deli eestvedamisel Eesti ajaloo pikim võileib, mille tegemisele aitavad paljude tuntud gurmaanida ja meediastaaride seas kaasa ka seriaali «Ühikarotid» tegelased. Rekordvõileib saab olema vähemalt 185 m pikk ja selle valmistamiseks on võistkondadel aega kolm tundi.


Võistkonnad, kes asuvad ajaloo pikimat võileiba valmistama, moodustati Kristiine Keskuses asuvate kaupluste juhtidest ning mitmetest tuntud inimestest.

Oma osa Eesti kõige pikemast võileivast teevad seriaali «Ühikarotid» tegelased, endine ujuja Indrek Sei, tuntud telenägu ja raadiohääl Electra, laulja Uku Suviste, Eesti Ekspressi ja Oma Maitse gurmaanid jpt.
 

Iga meeskond saab endale 5-10 meetrit võileiba, mida oma retsepti ja fantaasia abil valmistada. XPRS Deli varustab kõik meeskonnad toorainetega, mille võitkonna esindajad XPRS Deli poolt ette antud nimekirjast valivad.

XPRS Deli ühe partneri Kadri Ugandi sõnul jagatakse võileib tasuta keskuse külastajatele, küll on aga võimalus inimestel midagi tagasi anda, nimelt on võimalik teha annetus Toidupanga mündikampaaniale.
 

Eesti seni pikim võileib tehti 1998. aastal. Võileiva pikkus oli 183 m ja 60 cm ning see sisaldas 350 saia, 60 kg majoneesi, 18 kg sinki, 22 kg juustu, 18kg salaamit, 45 kg tomateid, 26 kg kurki, 20 kg paprikat ja 25 kg lehtsalatit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles