Viljandisse jõuab tänavune parim Soome noortefilm

Tea Raidsalu
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ühel päeval kohtub Emilia Siiriga ja korraga muutub kõik...
Ühel päeval kohtub Emilia Siiriga ja korraga muutub kõik... Foto: Internet

Neljapäeval, 10. detsembril kell 18 pärimusmuusika aida suures saalis linastub Just Filmi noortefilm "Jookse õde, jookse!" (112 minutit, eestikeelsed subtiitrid).

Õhtu jätkub kell 22 klubis Puhas Kuld Viljandi PÖFF-i 10. sünnipäevapeoga, kus ansambel Dagö tutvustab kevadel ilmuva plaadi palu.

Emilia on alati on väga korralik ja vaoshoitud tüdruk, kellel on kodus kõik korras ja koolis hinded head. Tema vanemad on lahutatud ja Emilia elab koos oma isaga.

Ühel päeval kohtub Emilia Siiriga ja korraga muutub kõik. Siiri mässumeelne käitumine ja üle piiride astumine tundub Emilile vastuvõetamatu, kuid samas nii ahvatlev.

Tüdrukutest saavad head sõbrad nind Emilias vallandub pool, mille olemasolust tal endal polnud ka õrna aimugi. Pahandused pahanduste järel, lumepall ainult kasvab, ning Emilia viha ja äng hakkavab muutuma.

Tegu on Soome selle aasta ühe parima noortefilmiga. Oma väga ilusa visuaalse poole ja näitlejate hea tööga paelub see film vaatajat esimesest minutist kuni viimase kaadrini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles