Tänavamuusikute läbilöök

Tea Raidsalu
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viljandi PÖFF-i avafilm "Benda Bilili!" jälgib viie aasta jooksul ansambliliikmete elu – õnnestumisi ja ebaõnnestumisi, sealhulgas filmimeeskonna visasid püüdeid viia lõpule Benda Bilili debüütplaadi salvestamine.
Viljandi PÖFF-i avafilm "Benda Bilili!" jälgib viie aasta jooksul ansambliliikmete elu – õnnestumisi ja ebaõnnestumisi, sealhulgas filmimeeskonna visasid püüdeid viia lõpule Benda Bilili debüütplaadi salvestamine. Foto: Internet

Kolmapäeval, 8. detsembril kell 18 linastub pärimusmuusika aida suures saalis Viljandi PÖFF-i avafilm "Benda Bilili!" (Kongo/Prantsusmaa105 minutit, eestikeelsed subtiitrid).

Pärast filmi algab kell 21 klubis Puhas Kuld vestlusring ja avamise afterparty koostöös kultuuriakadeemia džässiklubiga. Esinevad Rebecca Kontus & Tom-Tomm Trio.
 

On 2009. aasta suvi. Viis lastehalvatuse tagajärjel invaliidistunud meest ja üks terve teismeline panevad 8000 kuulaja ees ühel Prantsusmaa muusika festivalil püsti tõelise peo.

Nime Staff Benda Bilili (“Benda Bilili” võib tõlkida kui “vaata kaugemale”) kannab Kongo pealinnas Kinshasas tegutsev ansambel, mis saavutas 2009. aastal tänu õnnelikule juhusele rahvusvahelise läbilöögi, olles praegu üks nõutumaid esinejaid maailmamuusika festivalidel.

Muusikute, kes pidid enda elatamiseks mängima tänavatel ja pidama mitmeid tööotsi, eeldused läbilöögiks välismaal olid kesised, kuni dokumentaalfilmi režissöörid nägid ansamblit juhuslikult Kinshasa tänavatel ning vaimustusid neist sedavõrd, et võtsid eesmärgiks viia andekad, kuid olematute võimalustega muusikud Euroopa publiku ette.

Film jälgib viie aasta jooksul ansambliliikmete elu – õnnestumisi ja ebaõnnestumisi, sh filmimeeskonna visasid püüdeid viia lõpule Benda Bilili debüütplaadi salvestamine. Rohkem kui muusikafilm on BENDA BILILI! film unistuste täitumisest ja raskuste ületamisest.

Filmi režissöörid on Renaud Barret ja Florent De La Tullaye.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles