«Ellujääja» Vallo: olen siin tänu arstidele

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ellujääja - Vallo Sarapu
Ellujääja - Vallo Sarapu Foto: Kanal 2

Kanal 2 saate «Ellujääja» esimene osa rääkis perekonnast, keda tabas järjest mitu rasket õnnetust.

Hinnatud töömees Vallo Sarapu hüppas Reiu jões peaga vastu kive, kaotas juba vee all teadvuse ja oleks äärepealt kaotanud oma elu. Viis aastat hiljem kihutas ta tsikliga suurel kiirusel vastu puid ja lebas seejärel neli kuud haiglas. Samal ajal plahvatas Vallo 16-aastase poja Martini käes isevalmistatud lõhkekeha ja arstid arvasid, et poiss jääb eluks ajaks pimedaks.

Head peresuhted on selle loo üheks tähtsamaks osaks. Vallo ja Tatjana kohtusid 18 aastat tagasi. Õige pea sündis nende perre poeg Martin ja aasta pärast tutvust peeti juba pulmi.

Ühel hetkel avastasid nad, et kokku enam vist ei sobita ja nad lahutasid. Vallo ja Tatjana elasid pärast lahutust kolm kuud samas majas, kuid lihtsalt ei räägitud. Seejärel koliti rõõmsalt kokku tagasi.

2004. aastal pidi Vallo minema tööle Soome, kuid need plaanid lõi segi raske õnnetus. Pärnus toimunud kokkutulekul hüppas Vallo sillalt jõkke ja lõi pea vastu kive. «Kui isa kaldale toodi, oli esimene mõte, et isa on surnud. Pea oli tal üleni verine,» meenutas Martin. Kiirabisse jõudes viidi Vallo intensiivi ning ta pandi koomasse.

Vallo oli haiglas kaks nädalat, tema peahaav läks mädanema ja liiva tuli sealt välja paar kuud hiljemgi. Pärast paranemist läks Vallo tööle Soome ja pere jäi Eestisse.

Perekonna hobiks said mootorrattad, kuid seesama hobi oleks Vallo peaaegu hauda viinud. Möödunud aasta juulis oli Vallo Soomes üksi ja teel sõbra juurde sõitis ta tsikliga kurvist välja vastu puid. Kiirus olevat olnud 150 km/h kanti. Tampere haiglas selgus, et Vallo oli murdnud selgroo ja ta on allapoole vööd halvatud. Vallol olid puruks peaaegu kõik roided, vasak rangluu, selja- ja õlanärvid. «Arst ütles, et ma olen ikka õnnesärgis sündinud... Tänu arstidele ma siin olen,» sõnas Vallo. Esimesed nädalad elas ta valuvaigistite all ega saanud iseseisvalt hingata.

Tatjana jäi Soome ning Martin läks üksi Eestisse, kus ta otsustas ise pommi teha. See plahvatas tema silmadest paarikümne sentimeetri kaugusel ja arstid hoiatasid, et Martin võib eluks ajaks pimedaks jääda. Seda õnneks ei juhtunud ja Martin sai terveks.

Vallo oli haiglas kokku neli kuud. Tatjana ja Martin on veendunud, et ühel päeval tõuseb Vallo veel püsti. Vallo usub, et kui ta jalad alla saab, sõidab ta mootorrattaga edasi, kuid väiksema kiirusega.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles