Käsitöö: Lihtne vildist jõulukaunistus

, Maarja-Magdaleena gild
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jõulukaunistuse valmistamine.
Jõulukaunistuse valmistamine. Foto: Marika Arro-Kütt

Kel aega ja tahtmist, saab sõpradelegi ise jõulukingid valmistatud - on nii tegemise kui kinkimise ja saamise rõõm.

Maarja-Magdaleena gild Pärnus ootab kõiki laupäeval, 11. detsembril 11-15 töötubade päevale. Teeme meistrite juhendamisel kingid valmis, õpime tehnikaid.

Jõuludeks soovitakse kaunistada nii kodu kui tööruume. Üks aastalõputoimetus ajab teist taga, aega napib. Siin on imelihtne ja kiirelt teostatav idee, mida igaüks saab oma soovi kohaselt arendada.

Töövahendid:
1. Sobiva värviga vilt-kangas (saadaval kangapoodides).
2. Pael.
3. Pärlid, litrid vms kaunistuseks.
4. Pliiats, paber, käärid, liimipulk, niit, nõel.

Töö käik:
1. Joonista südame ja tähekese kujundid paksemale paberile ja lõika välja, valmistades sel teel šabloonid kujundite kangale kandmiseks.
2. Kasutades kangapliiatsit või väikest seebitükki, joonista kujundid šablooni järgi vildile ja lõika välja.
3. Märgi väljalõigatud südametele-tähekestele sisselõigete kohad ja teravate otstega kääre kasutades tee igasse kujundisse kaks lühikest sisselõiget.
4. Aja kujundid ühtlaste vahedega paelale, jättes paela alumisele ja ülemisele „sabale“ niipalju pikkust, et saaksid sinna kinnitada tutid ja teha ülemisest „sabast“ riputusaasa.
5. Valmista kaks tutti, väiksem kaunistuse alumisse otsa, suurem tutt üles. Kinnita need paari pistega paela külge. Kinnitades ülemist tutti, pea meeles valmistada väikene riputusaas.
6. Et kujundid paelal liikumalt püsiksid, liimi need servade alt paela külge.
7. Kaunista ehe väikeste pärlite või litritega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles