«Lumeleopard» tahab Ghanasse suusakeskuse rajada

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kwame Nkrumah-Acheampong
Kwame Nkrumah-Acheampong Foto: SCANPIX

Aafrika riigi Ghana olümpiasuusataja tahab oma riiki rajada suusakeskuse.

Lumeleopardi hüüdnime kandev Kwame Nkrumah-Acheampong otsib selleks sponsoreid, kirjutab BBC.

Mehe eesmärgiks on 13 aakri suurusele maa-alale Ghana idaosa mäestikus kunstlumega suusakuurort ehitada.

Nkrumah-Acheampong loodab, et ta ettevõtmine meelitab inimesi mäesuusatamise juurde ning kunagi saab Ghana meeskonna kokku panna.

Sportlane esitles oma plaani Ghana pealinnas Accras.

Tema sõnul oleks suusakeskuse mägedes kunstlik kate, mida niisutatakse sprinklersüsteemi abil. Selle rajamine läheks maksma 400 000 dollarit.

Alla 16-aastastele ghanalastele oleks suusakeskuse kasutamine tasuta. Eelkõige on see mõeldud jõukama kesklassi esindajatele ning ka Ghanas elavatele välismaalastele.

Nkrumah-Acheampong sündis Suurbritannias Šotimaal, kuid kasvas üles Ghanas. Mäesuusatamisega hakkas ta tegelema 2002. aastal siis kui õppis Briti ülikoolis.

Ta töötas Põhja-Londonis Milton Keynesi suusakeskuses teenindajana. Tal oli töötajana võimalik seal treenida.

Hoolimata oma sportlaskarjääri hilisest algusest, kvalifitseerus ta ja esindas Ghanat Kanadas Vancouveris taliolümpiamängudel selle aasta alguses. Ta osales slaalomis ning sai 47. koha.

Nkrumah-Acheampongi sõnul on tema plaanis palju kahtlejaid, sest nende arvates ei ole mõtet nii sooja kliimaga riiki nagu seda on Ghana, suusakeskust rajada.

«Arvan, et olen end tõsiseltvõetava sportlasena tõetanud. Kui ma ütlen, et me teeme nii, siis me ka teeme nii,» lausus eksootiline mäesuusataja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles