Esimeste ööklubide teke: kilomeetripikkused sabad, katusepakkujad ja turvameeste tähelend

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kanal 2 saade «Pöörased üheksakümnendad» toob ekraanile hulluse, mis kaasnes esimeste ööklubidega tekkega.
Kanal 2 saade «Pöörased üheksakümnendad» toob ekraanile hulluse, mis kaasnes esimeste ööklubidega tekkega. Foto: Kanal 2

Täna kell 20:00 toob Kanal 2 saade «Pöörased üheksakümnendad» ekraanile hulluse, mis kaasnes esimeste ööklubidega tekkega. Kilomeetripikkused sabad, katusepakkujad ja turvameeste tähelend on vaid üksikuteks tolle ajastu märkideks.

Suvetuuride ja diskomuusika menu kõrval jäävad 90ndaid igavesti meenutama ka uued ööklubid. Uus generatsioon tahtis vilkuvat valgust ja tümpsuvat muusikat ning seda ta ka sai.

Tänane «Pöörased üheksakümnendad» viib aega, mil ööelu valitsejateks olid Lauri Laubre ja vennad Rebased ning diskoritest said ühe hetkega superstaarid.

«Esimesed 2,5 aastat veetsime vennaga klubis kõik ööd,» meenutab Peeter Rebane ööklubi Hollywood algust, kuhu ihkas sissepääsu kogu toonane eliit. Uuele moodsale ööklubile andis koheselt vastulöögi Lauri Laubre loodud Dekoltee, mille avapeole oli kutsutud 3000 inimest. Tollest ajast meenuvad Laubrele nii uskumatud peod kui ka äärmuslikud kokkupuuted allmaailmaga. «Olen seisnud Lasnamäel snaiprite sihikul pättidega arveid klaarimas,» tunnistab Laubre saates.

Metsikud ajad tõstsid au sisse turvamehe ameti ja ajastu märki tabades sündis Allan Roosilehe hitt «Turvamees». Kuidas sündis laulule aga video, sellest juba tänases saates! Lisaks vastab Kalle Kukk levinud linnalegendile, kas 90ndate menuansambel Caater kasutas tõesti laval nö kloone ja maskide taga polnudki tegelikult nad ise!

«Pöörased üheksakümnendad» uus osa on Kanal 2s täna õhtul kell 20:00.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles