2050. aastaks on Maal uus inimliik – Homo optimus?

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Vida Press

Futuroloogide sõnul võib juba 2050. aastal olla meie planeedil uus inimliik Homo optimus, kes on osaliselt bioloogiline ja osaliselt tehnoloogiline.

Kõigil neil, kes on alla 40-aastased, on suur šans saada «elektrooniliselt surematuks», edastab Daily Mail.

Üks Homo optimus´e pooldajatest on inglasest teadlane Ian Pearson, kelle arvates juba 35 aasta pärast on inimesed poolrobotid.

«Transhumanism teeb inimkonda vaid paremaks ja sellised inimesed on 2050. aastaks juba olemas. Lisaks inimestele on siis ka poolrobot lemmikloomad,» teatas Pearson.

Ta lisas, et inimesed muutuvad tehnoloogia abil intelligentsemaks, kenamaks, emotsionaalselt adapteeruvamaks, füüsiliselt vastupidavamaks, tervemaks ja õnnelikumaks.

«Inimesed muutuvad järk järgult androidideks, saades Homo sapiens´ist Homo optimus´eks,» lisas teadlane.

Inimese muutumisele aitavad kaasa bio- ja nanotehnoloogia ning inimkeha ja ajutöö muutub efektiivsemaks.

Pearsoni arvates aitab inimeste muutumine robotitega sarnasemaks lihtsamalt saada hakkama kosmoselendudel ja teistele planeetidele kolooniate asutamisel.

Inglase ennustuse kohaselt on inimesi muutev tehnoloogia olemas juba 2050. aastateks, kuid 2070. aastateks on see laialt levinud.

Tulevikus on mitu inimliiki, kaasa arvatud inimeste ja masinate hübriidid, androidinimesed kui ka niinimetatud Boltzmanni ajud.

Neil on naha all, ajus ja kehas mitmeid seadmeid, mis elu kergemaks muudavad.

Boltzmanni aju on kosmilises ruumis juhuslikest aine- ja väljafluktuatsioonidest tekkinud teadvusega olend.

Transhumanismi idee käidi esmakordselt välja juba 1957. aastal ning 1962. aastal teatati krüoonikast, mis põhimõtteliselt lubab surnud inimese külmutamist ja uuesti ellu äratamist.

1987. aastal aga esitleti esmakordselt paralleeluniversumi ideed, mille kohaselt ühes universumis võime olla surnud, kuid mõnes teises ikka elus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles