Kärt Anvelt armus Šveitsi autonäitusel

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Bugatti mudelitele on iseloomulik esiosa äratuntav disain
Bugatti mudelitele on iseloomulik esiosa äratuntav disain Foto: SCANPIX

Telesaatejuht ja ajakirjanik Anvelt (37) pihib Autolehele, et on üks auto, millesse ta ära armus.

«1999. aastal Šveitsi autonäitusel käies armusin Bugattisse, see oli tõeliselt ilus ja muidugi tohutult kallis masin. Väga hea loomulikult ka,» meenutab naine kohtumist masinaga, millel ajalooliselt prantsuse-itaalia taust. (Pilti Bugattist vaata fotoaknas – T.L.)

Praegu Kärdil otseselt unistuste autot ei ole, talle meeldib väga Honda maastur CR-V, mida iga päev kasutab. Kütust neelab see 2500 krooni eest kuus.

Teravaima elamusena liikluses mainib Kärt kohtumist liikluspolitsei patrulliga Jordaanias, kes, okei, mõõtis küll kiirust, kuid omas lisaks raskekuulipildujat. Relv oli asetatud eriti karmi maasturi Hummer katusele ja selle taga seisis auto katuseluugist ümbrust seirav politseinik.

«Mõtled – annaks jumal, et pääseks trahviga!» kirjeldab Kärt emotsiooni erakordset patrulli kohanuna.

Eesti liikluse kitsasakohana märgib Kärt maanteedel nii 70-ga sõitvaid sohvreid ja linnas fooride tagant aegluubis startivaid juhte ehk «pidureid», kes aeglustavad liiklusvoolu. «Ees on keegi, kes arvab, et on liikluses üksi,» märgib ta selliste juhtide kohta.

Autolehe traditsioonilisele faktiküsimusele «Rekordkiirus?» vastab Kärt Anvelt samuti lühemas vormis: «190 km/h, Saksamaal.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles