Neljakõrvaline jänes tutvustab festivali

Margus Haav
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mullusel festivalil andis ühe efektsema etenduse Norra tantsuteater Frikar.
Mullusel festivalil andis ühe efektsema etenduse Norra tantsuteater Frikar. Foto: Elmo Riig / Sakala


Alanud on järgmise aasta Viljandi pärimusmuusika festivali passide müük ning ühtlasi on joon alla tõmmatud muusikapeo tunnuskujunduse võistlusele.

Kui eelmistel aastatel on passe müüdud üksnes festivali kodulehel, siis sel korral saab neid osta Piletilevi veebilehelt ja teistest müügikohtadest kõikjal Eestis.

Välisesinejaid valides on silmas peetud neid Euroopa ja muu maailma piirkondi, kus rütmipillidel on olnud traditsiooniliselt suur tähtsus. Programmipealik Tarmo Noormaa kinnitust mööda on oodata ansambleid Baskimaalt ja Galiciast, Quebecist, Venemaalt, aga ka kaugemalt.
«Esimeste esinejate nimed kuulutame välja varem kui kunagi varem,» kinnitas festivali pealik Ando Kiviberg. «Praegu käivad läbirääkimised, kuid usun, et konkreetsete nimedega tuleme välja vana-aasta õhtuks. Võin öelda praegu niipalju, et kaugemalt tuleb näiteks ka aafriklasi.»

Sedakorda on festivali keskmes rütmilisus ning festivali koondpealkiri on «Rütm ja pulss». Põhiprogrammis on ligi 70 kontserti, millele lisanduvad arvukad esinemised rohelisel vabalaval ja tantsupõrandal. Passe on saadaval piiratud kogus.

Pärimusmuusika festivali plakatil lööb trummi nelja kõrvaga jänes ning see on tunnuskujunduse võistluse võitjaks tunnistatud Tallinna disaineri-illustraatori Kristina Timmeri töö. Võistlusele laekus 58 tööd 39 autorilt.

Esikoha saanud Timmer on samal konkursil osalenud varemgi ning selle võitmine oli talle enda sõnul suur unistus. «Seekord lõin festivalile mõeldes fantaasiamaailma, kus on tegelasteks müstilised olendid, nagu jalgadega kala, kaabudega vihmaussid ning nelja kõrvaga jänesed. Nendest kõigist kõige tähtsam tegelane on jänes Julius, kes mängib mitut rütmipilli,» selgitas Timmer.

Võidutöö autor on lõpetanud kunstiakadeemia graafilise disaini eriala ning töötab reklaamiagentuuris Kontuur Leo Burnett noorema kunstilise juhina. Kõiki kujundusvõistlusele laekunud töid on võimalik vaadata virtuaalnäitusel festivali koduleheküljel internetis.

Järgmist Viljandi pärimusmuusika festivali peetakse 28.—31. juulini ning sinna oodatakse traditsiooniliselt ligi 20 000 külastajat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles