Avandi: EFA filmigalal saab nalja mõõdukalt

Hendrik Alla
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Anke Engelke
Anke Engelke Foto: Reuters / Scanpix

Euroopa Filmiauhindade gala õhtujuhid Märt Avandi ning saksa koomik Anke Engelke rääkisid reedel oma tööst Eesti tänavuse suursündmuse tseremooniameistritena.


«Loodetavasti nalja saab, aga mitte kamaluga,» ütles Märt Avandi. «Inimestel on ikkagi smokingud ja õhtukleidid seljas. Aga eks me üritame teha seda galat võimalikult – kuidas nüüd öelda – mitteakadeemiliseks. Meie ülesanne on seda väheke kergemaks, õhulisemaks ja heas mõttes lõdvemaks teha.»

«See on kindlasti kõige mastaapsem asi, mida ma seni teinud olen. Kõige rohkem inimesi vaatab seda. Närv on muidugi sees. Samas, telest jälgivad tseremooniat siis kümned miljonid, mitte sajad, nagu võiks ju olla,» leidis Avandi.

Anke Engelke on selles maailmas juba vana kala ning varemgi EFA õhtuid juhtinud. Seega võib Märt Avandi temalt kasulikke näpunäiteid oodata.

«Anke on vägev, ta on hästi siiras ja südamlik,» kiitis Märt oma lavapartnerit. Ja siis Ankele inglise keeles: «Ma just rääkisin neile, kui suurepärane inimene sa oled. Saad aru, ma pidin seda tegema. Viisakus, noh… ma ei sa ju siin tõtt rääkida.»

«Ütle neile, et kõike, mida sa minust räägid, arvan ka mina sinu kohta,» vastas sarmikas Anke naeru kihistades.

Põhiliselt näeb laupäeval Nokia kontserdimaja laval auhinnalaureaate, laureaatide väljakuulutaid ning muidugi õhtujuhte. Avandi tunnistas, et üks lavale tulijatest on näitleja, keda ta tõesti väga tahab kohata ning kätt suruda, aga keeldus avaldamast, mis on selle inimese nimi.

23. Euroopa Filmiauhindade gala toimub Tallinnas 4. detsembril kell 20.00. ETV teeb sellest otseülekande algusega kell 19.45.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles