Avalik-õiguslikud teledraamatootjad peavad Tallinnas mõttetalgud

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gerda Kordemets (sinises) vestleb kohaliku teledraama ässa Ain Prosaga (paremal), kes on "Õnne 13" seriaali režissöör
Gerda Kordemets (sinises) vestleb kohaliku teledraama ässa Ain Prosaga (paremal), kes on "Õnne 13" seriaali režissöör Foto: Teet Malsroos/Õhtuleht

Laupäevase filmigaalaga seoses peavad Euroopa rahvusringhäälingute teledraamade tootjad siin oma korralise koosoleku ja külastavad auhinnagaalat. Draamaspetsid saabuvad Tallinnasse täna.

 

ERR meediasuhete osakonna teatel sai sarnaselt kogunemiselt kaks aastat tagasi sai tuule tiibadesse sari «Klass: elu pärast», mida võib laupävaõhtuti vaadata praegu ETV kanalilt.

Täpsemalt on külaliste näol tegu seltskonnaga, kes kuuluvad EBU (European Broadcasting Union, Euroopa Ringhäälingute Liit) Fiction Group´i, kelle juhtida on teledraamade tootmine Euroopa rahvusringhäälingutes. Eestist kuulub rühma ETV lavastussaadete juht Gerda Kordemets.

Fiction Group´i üks eesmärk on koostöövõimaluste leidmine Euroopa riikide televisioonide vahel, ning kogunemistel saavad teleeksperdid arutada, kuhu poole kaldub vaatajahuvi teledraamade vallas.

Tallinna kohtumisel osalevad Bettina Brinkmann (EBU), Nicole Jeanrenaud (EBU), Liselott Forsman (Soome), Mona Elsaghir (Egiptus), Alberto Chollet (Šveits), Jean-François Luccioni (Prantsusmaa) ja Brigitte Dithard (Saksamaa).

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles