Jämesoolega on probleeme? Neela ussimune!

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jämesoolega on probleeme? Neela ussimune!
Jämesoolega on probleeme? Neela ussimune! Foto: SCANPIX

USA meditsiinilehekülg MyHealthNewsDaily edastas uudise, milles ühel noorel mehel diagnoositi haavandiline koliit ehk jämesoolepõletik ning talle pidi tehtama sooleoperatsioon.

36-aastane mees aga ei läinud operatsioonile ega hakanud ka tablette võtma, vaid otsis alternatiivmeditsiini ravivõimalusi, kirjutab msnbc.msn.com.

Ta leidis Tais ühe parasitoloogi ja lendas tema juurde. Nõiaarst andis ameeriklasele raviks 1500 parasiitussi muna, mis ta pidi alla neelama. Neist arenesid ta sooltes ussid.

Need mõjusid. Mehe organism püüdis parasiitidest kiiresti vabaneda, kuid samas käivitas ka soole paranemisprotsessi.

Haavandiline koliit on jämesoole limaskesta põletikku põhjustav haigus, mis kõige sagedamini haarab pärasoolt ja jämesoole vasakut poolt.

Haavandiline koliit tekib tavaliselt 15-30 aasta vanuses või ka hiljem 50-70 aasta vanuses.

Neli aastat hiljem tekkis mehel uus haigushoog ning siis neelas ta juba 2000 parasiidimuna.

California ülikooli meditsiiniteadlase Mara Broadhursti sõnul tuli mehel haigus tagasi, kuna ta organismis olnud parasiitidest enamik suri.  Kui ta aga neelas uued ussimunad, taandus haigus uuesti.

«See fakt näitab, et parasiidimunad aitasid koliiti ravida,» selgitas Broadhurst.

Uurija sõnul on teadlased hakanud katsetama parasiidimunades leiduva ainega, mille põhjal saaks haavandilise koliidi ravimi luua.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles