Iraanis poodi jalgpalluri armuke üles

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Khadijeh Shahla Jahed
Khadijeh Shahla Jahed Foto: SCANPIX

Iraanis poodi üles endise staarjalgpalluri armuke, kes mõisteti süüdi oma rivaali tapmises.

Khadijeh Shahla Jahed mõrvas jalgpalluri naise, edastab Yahoo News.

Jahed oli kaheksa aastat vanglas ning temast kirjutati Iraani meedias pidevalt.

Jahed sai tuntuks jalgpallur Nasser Mohammad Khani «ajutise naisena». 2002. aastal pussitas Jahed jalgpalluri ametlikku abikaasat Laleh Saharkhizani ja tappis ta. 2004. aastal mõistis kohus ta tapmises süüdi. Naine palus 2009. aastal kohut ta hukkamisotsus uuesti läbi vaadata, kuid see lükati tagasi.

Iraanis on üsna levinud, et mehed peavad väljaspool abielu liignaisi, kellega sõlmitakse ametlik leping. Tavaliselt on need lepingud paari tunni kuni paari aasta pikkused.

Jahed mõisteti süüdi ja hukati islamiseaduse «silm silma, hammas hamba vastu» alusel.

Võimud andsid mõrvatud naise pojale õigus Jahedi jalge alt tool ära tõmmata.

Naise hukkamist oli pealt vaatamas ka jalgpallistaar Khani.

Kohtuvõimud pidasid enne hukkamist Saharkhizani pereliikmetega läbirääkimisi, et Jahedi elu säästa, kuid see ei õnnestunud. Sama palvega pöördusid ohvri pere poole mitmed Iraani mõjukad avalikud tegelased.

Iraani mehed tohivad ametlikult abielus olla kuni nelja naisega, kuid ajutisi naisi võib olla ükskõik kui palju. Naised tohivad korraga abielus olla vaid ühe mehega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles