President Kennedy tapja kirst on müügis

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA president John F. Kennedy
USA president John F. Kennedy Foto: SCANPIX

USA presidendi John Fitzgerald Kennedy tapja Lee Harvey Oswaldi kirst pannakse 16. detsembril oksjonile.

Los Angeleses tegutseva Nate D. Sandersi oksjonimaja esindaja Laura Yntema sõnul on tegemist lihtsa männipuust kirstuga, milles Oswald maha maeti, kirjutab foxnews.com.

Alghinnaks on 1000 dollarit. Asjatundjate arvates võib see kirst huvi pakkuda nii muuseumitele kui ka president Kennedyga seotud asjade kollektsionääridele.

«President Kennedyga seotud asjade vastu on alati suur huvi,» lausus Yntema.

Oswaldi kirst kaevati välja 1981. aasta oktoobris. Oswaldi lese Marina ja vend Roberti vahel tekkis kohtuvaidlus, et kas maha maetu on ikka Oswald. Marina Oswaldi arvates maeti tema mehe asemel üks Nõukogude Liidu luureagent, kes oma välimuselt meenutas Oswaldit.

Uuring näitas, et lagunenud surnukeha kuulub Oswaldile. Ta maeti uuesti Texase Fort Worthi Shannon Rose Hill Memorial Parki surnuaed, kuid juba uues kirstus.

Esialgne, veest kannatada saanud kirst aga müüdi Baumgartneri matusebüroole, mis Oswaldi väljakaevamise eest vastutas. See matusebüroo pani kirstu nüüd müüki.

Lee Harvey Oswaldi tapeti 24. novembril 1963. aastal Jack Ruby poolt kui ta politseinike ja luureagentidest piiratuna Dallase politseijaoskonnast väljus.

USA 35. president John Fitzgerald Kennedy lasti maha 22. novembril 1963. aastal Texases Dallases.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles