Merehätta sattunud teismelised sõitsid uut viinapudelit ostma

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Merehädast päästetud kolm teismelist
Merehädast päästetud kolm teismelist Foto: SCANPIX

Uus-Meremaale kuuluvalt Tokelau saarestiku Atafu atollilt pärit kolm merehätta jäänud teismelist tunnistasid, et olid alkoholijoobes.

15-aastased Samu Pelesa ja Filo Filo ning 14-aastane Etueni Nasau olid 5. oktoobril rannal alkoholi joomas, kui leidsid, et peavad istuma paati ning sõitma Atafu atollilt naabruses asuvale Nukunonu atollile viina ostma, edastab news.com.au.

Kuid paadil lõppes kütus ning nad jäid lainete meelevalda, mis kandsid neid Fidži ning Vaikse ookeani ühe kõige vähem laevatatava osa suunas.

Poisid olid merehädas 50 päeva, enne kui üks kalalaev nad avastas ja päästis.

Teismelised jäid ellu tänu vihmaveele, väikestele mereveesõõmudele ning söödud kajakale.

Tokelau saarestiku juht Kuresa Nasau pidas kohalikus hotellis pressikonverentsi, milles ta paljastas, et poiste eesmärgiks oli uus alkoholipudel saada.

«Me olime joobes, kuid meil lõppes jook otsa. Siis leidsime, et peame naaberatollile poodi sõitma,» lausus Etueni Nasau.

Ta lisas, et nad palvetasid enda päästmise eest. Poisid veetsid oma päevi magades, ujudes ja rääkides, eelkõige toidust ja kojupääsemisest.

Pärast päästmist anti poistele esmaabi ja süüa. Teismelised saavad psühholoogilist nõustamist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles