Austraalia süntpopi bänd Cut Copy tuleb Eestisse

Andris Tammela
, 24tundi tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Cut Copy.
Cut Copy. Foto: promo

Tuleva aasta 14. märtsil esineb Tallinna Rock Cafes Austraalia indie-elektroonika trio Cut Copy, mida on võrreldud Airi, Daft Punki või LCD Soundsystemiga.

Kontserdi pressiesindaja Helen Silda teatel võib Cut Copy muusikas märgata 70ndate ja 80ndate raadiosinglitele omast poplootunnetust – segu vintage diskost, helgest indie’st ja süntpopist, mis läheb korda nii meloodilise popi kui tantsumuusika sõpradele.

Cut Copy sai alguse 2001. aastal produtsendi ja DJ Dan Whitfordi sooloprojektina. Bassimängija ja kitarrist Tim Hoey ja trummar Mitchell Scott debüteerisid bändi 2004. aastal ilmunud esimesel täispikal albumil „Bright Like Neon Love“ ja jõudis 2006. aastaks rahvusvahelise läbimurdeni. Peale Whitfordi „Fabriclive 29“ kogumikul ilmunud DJ-miksi, mille pärliteks olid nii jõuline mutatsioon Ciccone Youth’i loost „Into the Groovey“ kui mahe Roxy Musicu „Angel Eyes“ töötlus, tuli Cut Copy aastaks 2008 välja oma teise albumiga „In Ghost Colors“.

„In Ghost Colors“ ilmumise ajaks olid ilma teinud juba LCD Soundsystem, Justice, Simian Mobile Disco, üsna samal ajal ilmusid "Hot Chip", "Hercules and the Love Affair", "Neon Neon" ja "Does it Offend You, Yeah?" albumid.

Just Cut Copy plaati peetakse aga mitmetes arvustustes heas mõttes täislikuks kokkuvõtteks tervele bändide-plaatide koolkonnale, mis aastatuhende alguses laineid lõi – dünaamiline, mitmekesine tantsumuusikapõhine hipster-rokk, mille kirjeldamiseks sobivad kõik moodsad terminid nagu disko-punk, electro-house ja new rave, kuid mille sisemusest võib leida kaleidoskoopiliselt kireva valiku muusikastiile, mis kokku miksitud uudishimulikuks ja leidlikuks peomuusikaks.

„Kindlasti oli abiks, et plaadi produtsendiks ja miksijaks oli selle eduka tantsumuusika-skene üks põhilisi arhitekte, DFA plaadifirmast tuntud Tim Goldsworthy, kuid just selle Cut Copy plaadi puhul on vaatamata perfektselt disainitud produktsioonikihtidele peamine, et tegemist on plaaditäie lihtsate ja meeldejäävate meloodiliste lugudega, mis kuidagi stiilselt möödaminnes, ilma pingutuseta Dan Whitfordi poolt ette kantud,“ kommenteeris allmusic.com

Cut Copy uue, 2011. aasta alguseks planeeritud albumi „Zonoscope“ lindistas bänd kuue kuu jooksul Melbourne’is renditud tehasehoones, materjali miksis Ben H. Allen, kes töötanud ka Animal Collective, Gnarls Barkley ja Deerhunter plaatide kallal.

„Algusest peale oli meil kindel visioon troopilistest ja hüpnootilistest džungli-sound'idest, tahtsime uurida ja avastada transsiviivaid rütmikordusi ning taasleida läbi selle kogu Cut Copy helipildi,“ kommenteerib bändiliider Dan Whitford.

„Zonoscope“ ilmub 7. veebruaril ning värske albumi Euroopa-tuur toob bändi esimest korda Eestissegi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles