Lugeja küsib nõu: kuidas kaalus juurde võtta

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kõhn naine
Kõhn naine Foto: Lugeja pilt

Elu24 toimetusele kirjutas noor naine (toimetusel nimi teada), kes on hädas oma kehakaaluga. Aga laseme tal endal kõneleda.


«Olen väga mures oma 45 kg kehakaalu pärast. Olen 20-aastane, 160 cm pikk ja sünnitanud ühe lapse. Mu keha on ikka nagu 13-aastasel. 34 suurus pluusid on suured, no enam väiksemaid ma normaalsest poest ei leia. Pükse ostan laste poest, 11-12 aastaste omasid, needki kipuvad alla vajuma. Söögiisu on enamasti null. Hea, kui ühe korraliku prae saab paar korda nädalast omale sisse sunnitud.»

«Ma ei taha olla nii peenike ja kribu, tänaval vaadatakse mind kui alaealist ema või õde oma vennaga. Lapsele vankritki ostma minnes ütles müüja: «Oii, väike-vennale vankrit ostma, jah!?» Olen abielu-NAINE ja väikse lapse EMA, mitte LAPS! Pidevalt luban endale, et hakkan rohkem sööma jne., aga ei õnnestu.
Äkki oskab Elu24 nõu anda, kuidas kaalus juurde võtta ja söögiisu suurendada.»

Kirjale lisas autor juuresolevad fotod, millel kujutatud teda ennast.
Kulla lugejad! Kas keegi teab mõnda head moodust kaalus juurde võtmiseks ja söögi-isu suurendamiseks. Võib-olla peaks kirja autor hoopis mõne arsti või toitumisspetsialisti poole pöörduma? Kas teie teate teda juhatada? Või äkki on sel teemal mõni asjalik raamat ilmunud?

Paneme pead kokku!
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles