Karulihast guljašš tekitas Itaalias skandaali

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pruunkaru
Pruunkaru Foto: SCANPIX

Itaalias tekkis skandaal karulihast guljašši tõttu.

Karuliha pakuti selle kuu alguses Põhja-Itaalias Bolzano lähedal Meranos toimunud gurmeeroogade festivalil, kirjutab The Telegraph.

Karuliha keedeti kuus tundi, enne kui sellest sai roa valmistada. Festivalikülaliste seas oli karuliharoog üsna populaarne, paljud neist võrdlesid seda varem maitstud jääkaru lihaga.

Kohalikud võimud algatasid uurimise, kuna pruunkarud on Itaalias kaitse all ning nende tapmine ja liha söömine keelatud.

Karulihaguljašši pakkus festivalil Sloveenia kokandustaeva tõusev täht Tomaz Kavcic.

Koka sõnul pärines karuliha Sloveenias maha lastud karult, mitte mõnelt Itaalia karult.

Toidufestivali ühe organisaatori Helmut Kocheri sõnul tapeti söögiks kasutatud karu kõigi jahinõuete kohaselt.

Itaalia võimud kahtlustavad, et karuliha võidi Itaaliasse tuua ebaseaduslikult.

«Isegi kui see karu tapeti Sloveenias seaduslikult, siis karuliha Itaaliasse toomiseks on luba vaja. Küsisime festivali korraldajatelt seda luba, kuid siiani ei ole me seda näha saanud,» lausus Bolzano kalandus- ja jahindusameti inspektor Andrea Ragazzoni.

Merano asub Alto Adige regioonis Lõuna-Tiroolides. Kuna osa elanikke on sakslased, siis on seal levinud saksa keel ning ka saksa tavad. Kohalike seas on populaarsed metsloomalihast toidud.

Itaalias on kulutatud miljoneid eurosid pruunkarude populatsiooni suurendamiseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles