Aidar põrus siili saba küsimusega

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Telesaate «Targem kui 5B» logo
Telesaate «Targem kui 5B» logo Foto: TV3

TV3 telemängu «Targem kui 5B» teises osas püüdsid miljonit Aidar ja Teet.

Aidar valis esimeseks pinginaabriks Laura Grete, kelle tugevused on emakeel ja kirjandus.

Esimeseks küsimuseks oli 1. klassi emakeel ja kirjandus ning selles paluti muuta lühike täishäälik pikaks sõnades padi, puri, tule ja keda. Mängija vastas õigesti, et sõnad muutuvad selliseks: paadi, puuri, tuule ja keeda.

Teine küsimus oli 2. klassi loodusõpetus: «Millise puu leht sümboliseerib Eestis looduskaitset?» Mängija vastas õigesti, et selleks on tamm.

Järgmiseks kutsus mängija endale pinginaabriks Ergo, kes soovitas tal võtta 1. klassi matemaatika küsimuse, milles sooviti teada, mitu tahku on tetraeedril. Aidar vastas suhteliselt kindlameelselt, et neli.

Neljandaks küsimuseks oli 3. klassi ühiskonnaõpetus ning selles paluti öelda Eesti hümni algussõnad. Aidar arvas, et nendeks on «Mu isamaa, mu rõõm ja õnn...», mis oli vale. Ergo päästis ta hädast välja, sest tema vastus oli õige.

Nüüd tuli Aidarile appi Maria, kelle lemmikuks on loodusõpetus.

Viiendaks oli 3. klassi loodusõpetuse küsimus, milleks oli: «Kui pikk on siili saba?» Aidar arutles pikalt ning pakkus, et siilil ei olegi saba.

Selle vastusega Aidar põrus ja oli sunnitud tunnistama, et on lollim kui 5b.

Järgmisena pääses mängu Teet ning esimeseks kaheks küsimuseks valis ta endale pinginaabriks Ergo.

Esimeseks küsimuseks oli 2. klassi matemaatika: «Mitu tippu on püramiidil?» Mängija arvas õigesti, et viis.

Teiseks oli 1. klassi emakeel ning sooviti teada, kas lause koosneb sõnadest, silpidest või häälikutest. Teet ütles õigesti, et sõnadest.

Järgmiseks tuli mängijale appi Laura Grete.

Kolmandaks oli 4. klassi matemaatikaküsimus: «Millega lõpeb araabia numbrites kirjutatud järgarv?» Teet arvas, et punktiga ning mäng jätkus.

Neljandaks küsimuseks valis mängija 2. klassi loodusõpetuse ning selles paluti nimetada Eestis looduskaitse all olev okaspuu.

Teet vastas, et selleks on lehis. Kolm klassikaaslast pakkusid jugapuud, mis oli õige. Paraku vastas valesti ka mängija pinginaaber ning Teet pidi tunnistama, et on lollim kui 5b.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles