Usaldus ja andestus karmides loodusoludes

Tea Raidsalu
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
"Kuidas ma veetsin selle suve" pälvis 60. Berliini filmifestivalil tiitli "Hõbekarud" parima operaatoritöö (Pavel Kostomarov) ja meespeaosatäitmiste eest (Grigori Dobrõgin, Sergei Puskepalis).
"Kuidas ma veetsin selle suve" pälvis 60. Berliini filmifestivalil tiitli "Hõbekarud" parima operaatoritöö (Pavel Kostomarov) ja meespeaosatäitmiste eest (Grigori Dobrõgin, Sergei Puskepalis). Foto: Internet

Teisipäeval, 30. novembril kell 19 linastub Rubiinis polaarthriller  "Kuidas ma veetsin selle suve", mis kõneleb usaldusest ja andestusest kahe mehe vahel eraldatud saarel .

Meteoroloogiajaama staažikas juht Sergei ja noor praktikant Pavel töötavad üksikul Põhja-Jäämere saarel, mille ainus sild välismaailma on raadioside peajaamaga. Aastaid isolatsioonis oma radioaktiivsest keskkonnast vaatlusandmeid edastanud Sergei usaldab kord vahikorra Pavelile.

Peajaamast saabuvad aga halvad uudised ning edastamise asemel asub Pavel neid varjama. Ta loodab, et varsti saabub laev, mis tema suveseikluse lõpetab. Halvad ilmaolud lükkavad aga randumise teadmata tulevikku ning hirmunud Pavel otsustab põgeneda stiihilise looduse suunas.

"Kuidas ma veetsin selle suve" on Vene uue põlvkonna režissööri Aleksei Popogrebski ("Koktebel", "Lihtsad asjad") kolmas täispikk mängufilm, mille visuaalselt võimsate kaadrite eest vastutab tunnustatud dokumentalist Pavel Kostomarov. Film pälvis 60. Berliini Filmifestivalil Hõbekarud parima operaatoritöö (Pavel Kostomarov) ja meespeaosatäitmiste eest (Grigori Dobrõgin, Sergei Puskepalis).

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles