Macy Gray kontserdi erikülalisena esineb Iiris

Veste Roosaar
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Macy Gray.
Macy Gray. Foto: promo

Teisipäeval, 7. detsembril astub “Jõulujazzi” peaesinejana Nokia kontserdimajas üles R&B staar Macy Gray, kuid kontserdiõhtu avab duo Iiris, mille liikmed on nooruke laulja ja lugude kirjutajas Iiris Vesik ning produtsent Ago “Seth” Teppand.

7. detsembril astub Iiris Nokia kontserdimaja laval üles viieliikmelise live-bändi ja värskete lugudega, teavitasid kontserdi korraldajad.

Omanäolist karakteriga popmuusikat viljelev duo Iiris, kelle muusikas saavad nende endi sõnul kokku pop, rokk, elektroonilised sound’id, klassikaline klaver, süntesaatorid, kaasahaaravad meloodiad, pöörane ilu, arulage hullumeelsus, zombid, kassid ja ükssarved, on olnud viimase poole aasta jooksul muusikaringkondade huviorbiidis nii Eestis kui maailmas.

Looga “Astronaut” jõudis Iiris laiema publiku ette laulukonkursil “Eesti laul” ning võitis ka legendaarse Soome muusikaajakirja Rumba lugejahääletuse “Lemmiklugu” võistluses. Järgnes Skype “Go Change The World” auhind Tallinn Music Week festivalil ja esinemised Soomes, Lätis, Istanbulis ning Berliinis. Hiljutu lisati Iirise “Astronaut” Šveitsi avalik-õigusliku raadiojaama DRS Virus playlist’i.

Ago Teppand ja Iiris Vesik veedavad praegu suurema osa ajast stuudioseinte vahel, salvestades Iirise rahvusvahelist debüütalbumit.
 
Macy Gray jõuab teisipäeval, 7. detsembril esimest korda Eestisse värske albumi “The Sellout” maailmatuuri raames, mida kriitikud on nimetanud tema parimaks plaadiks pärast hittalbumit “On How Life Is”. Värskel plaadil astuvad külalistena üles Bobby Brown ja the Velvet Revolver ning lugusid on seal staadionirokihittidest prince’iliku aeglase funk-gruuvini.

Tuntud omapärase kähiseva soul-vokaali ning üllatavate, kohati provokatiivsete avalike esinemiste poolest, on Macy Gray üks R&B tähti, kes jõudnud staari staatusesse ka popmuusika edulugude maailmas.

Laiema avalikkuse ette ilmus Macy aastal 2000, kui singlist “I Try” tema debüütalbumilt “On How Life Is” sai ülemaailmne raadiohitt ning Macy pälvis Grammy parima naispopvokalisti kategoorias.

Tema karjääri ehivad ülesastumised filmides “Training Day” ja “Spiderman”, koostööd Fatboy Slimi, Santana ja Fergiega ja kolmekordne plaatinaalbum, hingelaadilt võrreldakse teda aga eelkõige soul’ilegendidega nagu Aretha Franklin, Billie Holiday või Stevie Wonder.
 
Kontserdisaali uksed avanevad kell 18, Kell 19 astub lavale Iiris ja kell 20 Macy Gray.
 
Festival “Jõulujazz” pakub kontserte 29. novembrist 17. detsembrini kirikutes, klubides ning kontserdi- ja teatrisaalides üle Eesti.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles