Eesti Kontsert üllatab aastalõpu galakontserdiga

Veste Roosaar
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uno Loop.
Uno Loop. Foto: PEETER LANGOVITS/PM/SCANPIX

Eesti suurim klassikaliste muusikaürituste korraldaja Eesti Kontsert teeb kõrvalehüppe popmuusika klassika valdkonda ja üllatab muusikasõpru võimsa aastalõpu galakontserdiga “Kullaproov 585”.

Eesti Kontserdi direktor Jüri Leiten ütles, et galakontserdil “Kullaproov 585” kõlavad Eesti helisevasse kullafondi kuuluvad laulud legendaarsete ja armastatud staaride ning noorte tipptegijate esituses – koosluses, mis on eriline ja kordumatu.
 
Meie heliseva kullafondi uksi paotab ligi 40 Eesti tippmuusikut, teiste seas Uno Loop, Birgit Õigemeel, Els Himma, Koit Toome, Heidy Tamme, Uku Suviste, Boris Lehtlaan, Maarja, Anne Veski, Robin Juhkenthal, Ivo Linna, Hedvig Hanson, Margus Kappel, Sofia Rubina ning 24-liikmeline Estonian Dream Big Band.
 
Galakontserdi produtsent on helilooja Mikk Targo, ajatutele lugudele teeb nüüdisseaded džäss-saksofonistist orkestrijuht Siim Aimla ning õhtujuhtidena astuvad üles Guido Kangur ja Pille Lukin.
 
Jüri Leiteni sõnul lähtuti aastalõpu galakontserti ette valmistades sellest, et meie rikkalikku muusikavaramusse kuulub ligi 600 Eesti- ja tollaste mõistete järgi “mandunud lääne ühiskonna heliloojate” laulu, mis väärivad kullaproovi ja mida kõhkluseta võiks nimetada Eesti popmuusika kullafondiks.
 
Galakontserdi produtsendi Mikk Targo kinnitusel tulevad esitlusele legendaarsed lood, mida pole lavadel esitatud paarkümmend aastat. “Need on olnud väga mängitavad raadiojaamades, kuid elavesituseks pole olnud sellist võimsat orkestrit, mida need laulud nõuavad,” rääkis ta

Targo jutu järgi on väga lahedad ka need lood, mida üheskoos laulavad orginaalesitajad ja noored. “Sellest tuleb võimas kontsert,” lubas Targo.
 
Targo kinnitusel on õigus neilgi, kes näevad Eesti Kontserdi aastalõpu galakontserdis järge omaaegsetele Arne Oidi lauluvõistluste lõppkontsertidele ja aastavahetuse “Reklaamiklubi” saadetele.
 
Eesti Kontserdi aastalõpu galakontsert “Kullaproov 585” toimub Nokia kontserdimajas 30. detsembril algusega kell 19.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles