Jõuludeks tuleb muusikat igale maitsele

Margus Haav
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Arsise kellade ansambel annab kontserdi Viljandi Pauluse kiriku klaasvitraažide taastamise toetuseks.
Arsise kellade ansambel annab kontserdi Viljandi Pauluse kiriku klaasvitraažide taastamise toetuseks. Foto: Elmo Riig / Sakala

Nendele inimestele, kes soovivad jõulupühade paiku muusikat kuulata, pakutakse tänavu Viljandis üsna tihedat programmi, kuigi kontserdikorraldajate hinnangul erilist jõuluhullust märgata pole.

«Mul on tunne, et suuri külaliskontserte on vähem kui paaril viimasel aastal,» ütles üks Viljandi agaramaid muusikaürituste korraldajaid Aivar Trallmann. Tema on tänavu kolme jõulukontserdi organiseerimise taga.

Mullu jõulude eel muutus kalender nii tihedaks, et samale sihtrühmale mõeldud kontsertide kattumine oli pigem reegel kui erand. Ühele õhtule võis langeda ka neli või viis kontserti.

«Me pole Viljandi jõulusündmuste kalendrit detailselt analüüsinud, aga kui vaadata neid kontserte, mis on detsembris pärimusmuusika aidas, paistab olevat üsna tavaline aasta,» lausus pärimusmuusika keskuse avalike suhete juht Rannar Raba. «Mingit jõuluhullust pole me tunnetanud. Samas ei tahaks väita, et tavapärasega võrreldes tunduvalt vaiksem oleks.»

Näiteks on Viljandisse oodata Arsise kellade ansambli jõuluprojekti koos tunnustatud klassikalise kitarri virtuoosi Rémi Bou­cheriga Kanadast. Kontserdi annavad ka Lenna Kuurmaa, Ott Lepland ning Tallinna poistekoor Lydia Rahula juhatusel ning Toomas Anni ja Kadri Savva.

22. detsembril on Hanna-Liina Võsa plaadiesitluskontsert «Pimedas on valge» ning samal ajal astuvad sarjas «Jõulutähed» koos lavale Tõnis Mägi ja Siiri Sisask.

«Paistab, et kontsertide korraldajad pakuvad parasjagu palju igale maitsele,» lausus Raba. «Näiteks pärimusmuusika aidas on detsembrikuus iga päev midagi.»

Aivar Trallmanni hinnangul tuleb jõulukontsertide rivvi veel kindlasti niinimetatud viimase hetke pääsukesi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles