Linnades süüdatakse advendiküünlad

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Advendiaeg.
Advendiaeg. Foto: Arhiiv/Valgamaalane

Pühapäeval süüdatakse mitmel pool Eestis pidulikult advendiküünlad.
 

Tallinna linnapea Edgar Savisaar ja Tallinna praost Jaan Tammsalu süütasid esimese advendiküünla kell 14 Raekoja platsi jõulupuul. Traditsioonilisel advendiküünla süütamise üritusel laulavad Tallinna Jaani, Kaarli, Püha Vaimu, Peeteli, Toomkoguduse, Nõmme Rahu ja Viimsi koguduse ning Soome ja Saksa koguduse koorid. Põhja-Tallinna advendiküünlad süüdatakse kell 15.30 tänavu septembris uue näo saanud Karjamaa pargis.

Tartus algavad traditsiooniliselt kõik advendipühapäevad kell 16 advendiküünla süütamise tseremoonia ja ühislaulmisega, millele järgneb päkapikkude rongkäik töötubadesse. Esimese advendiküünla süütavad Tartu linnapea Urmas Kruuse ja Tartu maakonna praost Joel Luhamets. Advendipühapäeva kontserdid toimuvad Jaani kirikus ja raekoja saalis kell 17.

Narvas süüdatakse kell 16 süüdatakse Peetri platsil Narva linna jõulukuusel advendituled. Kavas on kultuurimaja Rugodivi loominguliste kollektiivide kontsert.

Pärnus Rüütli platsil süüdatakse kuusel advendituli samuti kell 16. Üritusel osaleb ka linnapea Toomas Kivimägi.

Rakvere keskväljakul süüdatatkse küünlad linna jõulupuul kell 17.

Haapsalus konvendihoone õuel algab pidulik advendiküünla süütamine kell 18. Kõnelevad linnapea Urmas Sukles ja praost Leevi Reinaru. Laulavad lapsed. Enne seda algab kell 17 toomkirikus tasuta advendikontsert, kus esineb Tallinna tehnikaülikooli vilistlaste naiskoor.

Kuressaare linna kuusel süüdatakse jõulutuled kell 18.

Valgas, Viljandis ja mitmel pool mujal süüdati jõulutuled juba laupäeval.

Advent on eesti kirikukalendris liikuv tähtpäev, mis tähendab tulemist ja tuleneb ladinakeelsest sõnast "adventus". Advent koosneb neljast pühapäevast enne esimest jõulupüha. Esimese advendipühapäevaga algab advendiaeg ja liturgiline kirikuaasta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles