Vene kommunistid lubasid anda vastulöögi, kui DiCaprio kehastab Leninit

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Leonardo DiCaprio
Leonardo DiCaprio Foto: SCANPIX

Venemaa kommunistid lubasid anda vastulöögi, blokeerides Venemaa tuntuima filmistuudio Lenfilm, kui tõesti plaanitakse teha Leonardo DiCaprioga film, milles ta kehastab Vladimir Iljitš Leninit.

DiCaprio emapoolne vanema oli venelanna ning näitlejal on mingi sarnasus Nõukogude Liidu kunagise juhi Leniniga, edastab The Telegraph.

«Mul on side Venemaaga ja selle tõttu arvan, et Venemaa ajaloost peaks tegema rohkem filme, sest sellest riigist on teada lugusid, mis on lausa William Shakespeare`i tragöödiate väärilised. Venemaa presidenti Vladimir Putinit oleks huvitav kehastada. Samuti selliseid ajaloolisi tegelasi nagu Leninit ja Rasputinit,» sõnas DiCaprio saks väljaandele Die Welt.

Peterburis asuv Lenfilm pakkus 41-aastasele DiCapriole, et võiks teha filmi Leninist, milles ta peaosa mängib.

Kui Venemaa kommunistid sellest kuulda said, siis nad teatasid, et ründavad stuudiot ning takistavad filmimist, sest Leninit tohib kehastada vaid vene näitleja.

«Saatsime Lenfilmile kirja, et kui DiCaprio pannakse Leninit mängima, siis me takistame seda. Me ei las filmigrupil tööd teha seni, kuni leitakse Lenini rolli venelasest näitleja,» lausus Venemaa Kommunistliku Partei Peterburi osakonna juht Sergei Malinkovitš.

DiCaprio ei ole Lenfilmi pakkumist mängida Leninit veel vastu võtnud.

Malinkovitš on ka varasemal ajal astunud Hollywoodis kuulsust kogunud näitlejate vastu.

2008. aastal kirjutas ta avaliku kirja Ukrainast pärit modellile ja näitlejale Olga Kurõlenkole, kes mängis Bondi filmis «Quantum of Solace» boliivlannast agenti. Vene kommunist nimetas näitlejannat reeturiks, kuna ta keeras Ukrainale ja oma slaavi juurtele selja.

1914. aastal asutatud stuudio Lenfilm sai möödunud aastal Hiina investoritelt suure rahasüsti, mis ulatus 75 miljoni dollarini. Stuudio loodab selle abil laieneda ja ehitada suure filmilinnaku.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles