Austria talvekarnevalidel keelati põgeniketeemalised naljad

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Austria karnevalgild andis välja juhised, mida tohib ja mida ei tohi teha talvekarnevalidel, mis kestavad kuni tuhkapäeva, 10. veebruarini.

Juhiste kohaselt ei tohi karnevalidel visata nalja ja halvustada kaitsetuid inimesi, eelkõige põgenikke, keda on Austriasse saabunud üsna palju, edastab The Local.

Samuti tuleks loobuda iroonilistest ja sarkastilistest märkustest sisserännanute aadressil.

«Inimesed peaksid olema nalju tehes ettevaatlikud. Kõik, mis puudutab inimväärikuse ja usu jalgealla tallamist, on keelatud,» teatas Austria karnevaligildi president Adi Mittendorfer.

Ta lisas, et nende keeldudega tahetakse ennetada ka võimalikke vägivallapuhanguid.

Juba varem anti samasugused juhised välja Saksamaal ja Šveitsis.

Wiener Neustadti karnevaligildi esindaja Alfred Kamleitneri teatel ei tohi teha ka nalju, mis on seksistlikud ja naisi solvavad.

«Ma ei pea naljakaks, kui avalikkuses liiguvad poolalasti nunnaks riietunud,» teatas esindaja.

Karnevaligildi juhtide sõnul ei kutsu nad inimesi üles totaalsele poliitkorrektsusele, sest Austria poliitikute ja ühiskonna kitsaskohtade naeruvääristamine mitte ainult ei ole lubatud, vaid lausa kohustuslik.

Austrias, Saksamaal ja Šveitsis käivitub talvine karnevalide hooaeg juba jaanuari alguses ja kestab veebruari keskpaigani, mil on vastla- ja tuhkapäev.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles