Video: ümarsild sunnib kiiruse maha võtma

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Laguna Garzon sild Uruguays
Laguna Garzon sild Uruguays Foto: Youtube

Maailma enamik sildu kulgevad sirgelt ja otse, kuid Uruguays Puentes olev sild on ümar, mille tõttu on tegemist vaatamisväärsusega.

Laguna Garzon silla arhitektiks on New Yorgis elav uruguailane Rafel Viñoly, edastab Huffington Post.

Silla ümaral kujul on oma põhjus, kuna autojuhid võtavad seal kiiruse maha, vähem on müra ja saastatust. Samuti on silla kõrgus selline, et selle all saavad kalad turvaliselt ujuda ja kalamehed kala püüda.

«Laguna Garzon sillal saab kiirust maha võttes imetleda kaunist merevaadet ja maastikku. Seal on paik ka jalakäijatele, kes samuti saavad vaadet nautida,» selgitas arhitekt.

Uruguay lõunaosas mere lähedal laguunis asuv sild ühendab Maldonadot ja Rochat.

Enne silla valmimist said kahe paiga elanikud kasutada vee ületamiseks vaid parvi, millele laaditi palju autosid.  Nüüd on olemas sild, mida päevas ületab üle 1000 masina.  

Uruguays 16 kuuga ehitatud sillast on saanud vaatamisväärsus, mis pakub huvi nii kohalikele kui turistidele.

Silla ehitamine läks maksma 11 miljonit dollarit, millest kümme miljonit dollarit pärineb Argentina ärimehelt Eduardo Constantinilt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles