Video: uus joogatrend on kaetud silmadega jooga

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Youtube

Indiast pärit joogat harrastatakse nüüdseks peaaegu kõikjal maailmas ja kogu aeg tekib uusi joogaliike juurde.

Kõige värskemaks joogatrendiks on kaetud silmadega jooga, mis väidetavalt aitab keha paremini tunnetada, edastab Daily Mail.

29. – 30. jaanuaril leiab Austraalias Brisbane´is aset joogafestival Left Brain, Right Brain and Everything in Between (Vasak ajupoolkera, parem ajupoolkera ja kõik, mis nende vahele jääb), kus uut joogat tutvustab joogaõpetaja Amy Booth.

Väidetavalt aitab kinnisilmi jooga takistada ebameeldivate uitmõtete tekkimise eest, kuna ei ole väliseid stimulaatoreid, mis mõtte tööle paneks. Samas muutub kuulmine teravamaks, kuna silmi ei saa kasutada.

Boothi sõnul aitab kaetud silmadega jooga kaasa paremale enesetunnetusele, kuid enne kui seda tõsiselt tegema hakata, tuleb kinniseotud silmadega olemist harjutada.

Kinniseotud silmadega jooga puhul on silmad kaetud ka joogaõpetajal ja seega ei näe ta, kuidas õpilased joogat teevad.

«Sellise jooga puhul peab igaüks ise tunnetama, mis talle hea on ja kuidas ta ühte või teist asendit tegema peaks,» selgitas joogaõpetaja.

Lisaks pimejoogale saab Brisbane`i joogafestivalil külastada meditatsiooni töötubasid ja kuulata joogamuusikat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles