Pildid: lapseootel Rootsi kroonprintess osales Stockholmi kooli holokaustiüritusel

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Rootsi kroonprintsess Victoria ootab oma teist last, kes peaks sündima märtsis.

Rasedusest hoolimata on printsess jätkanud esinduskohustuste täitmist ning sel nädala külastas ta Stockholmis Viksjö kooli, edastab iltsanomat.fi.

Seal andis loengu kirjanik ja inimõiguslane Emerich Roth ning õpilastele ja külalistele näidati tema stsenaariumil põhinevat filmi «Förintelsens ögonvittne» (Holokausti pealtnägija).

Nii Roth kui Victoria vestlesid õpilastega holokaustist, sallivusest, rassismist ja antisemitismist. Külalised tutvusid õpilaste koostatud holokaustiteemalise näitusega.

Kohalolnud märkasid, et Victoria kõht on juba nii suur, et tal tekkis raskusi kinotoolilt püstitõusmisega.

Rootsi meedia spekuleeris varem, et Victoria ootab kaksikuid, kuid kroonprintsess eitas seda.

Kroonprintsess Victoria ja ta abikaasa, prints Danieli esimene laps, printsess Estelle saab veebruaris nelja-aastaseks.

91-aastane Emerich Roth on Tšehhi päritolu kirjanik, kes Teise maailmasõja ajal oli mitmes koonduslaagris, kuid jäi ellu. Ta saabus Rootsi 1950. aastal põgenikuna, töötades aastaid humanitaartöötajana ja pidades holokausti teemalisi loenguid.

2005. aastal andis tal välja elulooraamatu «Emerich är mitt namn. Hatet, förnedringen, kärleken» (Minu nimi on Emerich. Vihkamisest, alandusest, armastusest).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles