Video: koer läbis poolmaratoni, saades seitsmenda koha

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Koer läbis poolmaratoni
Koer läbis poolmaratoni Foto: Youtube

Ameerika Ühendriikides Alabamas Elkmontis liitus koer kohaliku poolmaratoniga, olles enamikust jooksjatest kiirem ja saades seitsmenda koha.

43-aastane April Hamlin oli oma kaheaastase koera Ludivine´iga hommikusel jalutuskäigul, kui nad sattusid Trackless Train Trek Half Maraton stardipaiga juurde, edastab news.com.au.

Koerale hakkasid jooksjad huvi pakkuma ja ta lahkus perenaise juurest, liitude poolmaratoniga.

Heas füüsilises vormis koer mitte ainult ei läbinud 21 kilomeetrit, vaid ta ennetas oma ühe tunni ja 33 minutiga enamikku jooksjaid.

Korraldajad olid koerjooksja saavutusest üllatunud ja andsid talle erimedali.

«Olin esmalt hämmelduses ja mul oli koera pärast häbi, samas kartes, et ta jääb jooksjatele jalgu. Hiljem olin tema üle uhke,» teatas Hamlin.

Ludivine läbis suure osa teekonnast koos 49-aastase jooksja Tim Horvathiga.

«Nägin seda koera enne starti lähedal asuval parkimisplatsil. Siis aga oli ta järsku rajal,» lausus ameeriklane.

Kui inimestest jooksjad pingutasid, siis Ludivine´il jäi aega veel ümbrust nuusutada ja vaadata. Näiteks kolmandal kilomeetril jäi talle tee ääres silma surnud jänes ja ta läks seda nuusutama.

Samuti kohtus ta vahepeal teise koeraga, kuid külastas ka karjamaadel olnud lehmi.

Kohalike arvates võiks järgmise aasta poolmaraton kanda Ludivine`i auks nimetust Hounddog Half ning seitsmenda koha saaja saab eriauhinna.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles