Oscari-gala õhtujuht Chris Rock muudab «liiliavalge» skandaali tõttu oma teksti

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Chris Rock
Chris Rock Foto: SCANPIX

Selle aasta filmiauhindade Oscari-galat juhib komöödianäitleja Chris Rock, kes «liilavalge» skandaali tõttu muudab ettekantava teksti sisu, viidates sellele, et 2016. aasta nominentide seas ei ole ühtegi tumedanahalist näitlejat.

Oscari-gala leiab aset 28. veebruaril Los Angeleses, edastab Daily Mail.

Tumedanahalised näitlejad Will Smith ja Jada Pinkett Smith ning režissöör Spike Lee kutsusid üles galat boikoteerima, pidades solvavaks, et nominatsioonide määrajad eelistasid ainult valgenahalisi ehk nende sõnul on sel aastal kõik «liiliavalge».

Lisaks nimetatutele võtsid «valgenahalisuse» teemal sõna ka  Whoopi Goldberg, Lupita Nyong'o, Stacey Dash ja Viola Davis.

Gala siseringi kulujate sõnul on Rocki etteaste arvatavalt selline, millest veel pikka aega kõneldakse.

Rock on juba mõnda aega jaganud Twitteris iroonilisi vihjeid a la «kõik on valged».

Chris Rock on ka varem, 2005. aastal, olnud Oscari-gala õhtujuht.

Režissööri ja näitleja Clint Eastwoodi sõnul ei jagata Oscareid mitte nahavärvi, vaid ikka rollisoorituse eest. Ta lisas, et on palju häid valge- ja tumedanahalisi näitlejaid, kes mitte kunagi ei ole Oscarit saanud ja nad ei tee sellest probleemi.

Kriitikute sõnul on Clintwoodil kerge seda öelda, sest tal endal on neli Oscarit. Režissööri ja draamafilmi Oscar 2005. aastast linateose «Million Dollar Baby» eest  ning samas kahes kategoorias 1993. aastal linateose «Unforgiven» eest.

Briti näitlejanna Charlotte Rampling, kes sel aastal sai naispeaosa Oscari nominatsiooni, nimetas tumedanahalise režissööri Spike Lee boikotti valgete vastu suunatud rassismiks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles