Heategevuskontserdil kõlavad Tõnis Kõrvitsa lastelaulud

Andris Tammela
, 24tundi tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tõnis Kõrvits.
Tõnis Kõrvits. Foto: PEETER LANGOVITS/PM/SCANPIX

Jazzkaare ja Vikerraadio traditsioonilisel heategevuskontserdil “Õnneseen” kõlavad sedapuhku Tõnis Kõrvitsa vahvad lastelaulud, mida esitavad raadio laululapsed Kadri Hundi juhendamisel.

Esmaspäeval, 29. novembril kell 18 Tallinna Vene teatris toimuval kontserdil astuvad külalistena üles Ivo Linna, laste lemmikud Tom ja tema naabritüdruk Anni ning Mõmmi. Lauljaid saadab Tõnis Kõrvits koos saateansambliga.

Tõnis Kõrvits on raadio ja televisiooniga palju aastaid seotud olnud. Mitu põlvkonda lapsi on tähed selgeks õppinud just Kõrvitsa muusika saatel “Mõmmi ja aabitsa” saateid vaadates.

Ta on mänginud ansamblites ja orkestrites kitarri, basskitarri ja klahvpille ning tegutsenud Eesti Raadio orkestri dirigendina.

Kõrvits on teinud muusikat kuuldemängudele, teatritele ja nukulavastustele, filmidele ning paljudele ETV lastelavastustele. Üldlaulupidudel on korduvalt kõlanud Tõnis Kõrvitsa seatud või kirjutatud lood eri kooriliikidele ja orkestritele.

Kontserdi piletitulu kantakse Pelgulinna sünnitusmaja toetusfondi loote tsentraalse jälgimise innovaatilise süsteemi hankimiseks.

Rahvusringhäälingus valmis äsja raadio laululaste uus heliplaat “Õnneseen”, millelt leiab ka kontserdil kõlavad lood.
 

Pariisi suveolümpiamängud 26. juulist 11. augustini
Vaata otseülekandeid Kanal 2-st, Duo 5-st, Postimehe veebist ja kuula raadio Kuku kajastusi. Venekeelsetele fännidele pakub põnevust Kanal 7.
Loe kõiki olümpiauudiseid siit.
Tagasi üles