Soomes jäi tuntud ja populaarne õpetaja ootamatult kadunuks

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pilt on illustreeriv
Pilt on illustreeriv Foto: Vida Press

Soome politsei otsib tuntud ja populaarset õpetajat, kes on alates uue aasta algusest kadunud.

Vantaa Varia kutsekooli inglis- ja rootsikeele õpetaja, 49-aastane Päivi Heikinheimo elab Tapanilas, kuid seni ei ole ta oma koju tagasi pöördunud, edastab iltalehti.fi.

Politsei andmetel oli naine kodus viimati 2. jaanuaril, kuid pärast seda tema kohta andmed puuduvad. Samuti viitab ta mittekohalolule suur hulk kogunenud posti.

Vantaa kutsekoolis tekkis probleem, kui õpetaja Heikinheimo ei saabunud 7. jaanuaril õpetajate koolitusele, millel ta osalema pidi. Samuti ei tabatud teda telefoni teel.

Heikinheimo keeletunnid pidid algama 11. jaanuaril, kuid ka siis teda ei olnud ja telefonile ta ei vastanud.

«Ta on väga täpne ja korralik õpetaja, see ei ole tema moodi. Koolijuht teatas õpetaja kadumisest politseile, käivitati ta otsing,» teatas Vantaa aselinnapea Elina Lehto-Häggroth.

Politsei käis õpetaja korteris ja kontrollis haiglaid, kuid ühtegi Heikinheimo tundemärkidega naist ei leitud.

Politsei leidis lõpuks Heikinheimo õe, kes tegi 18. jaanuaril politseil kadumisavalduse.

Pangakonto uurimine näitas, et õpetaja võttis sellelt viimati raha 1. jaanuaril, kuid hiljem mitte. Politseiuurijad loodavad naise viimase asupaiga teha kindlaks ta mobiiltelefoni abil.

Nii aselinnapea kui politsei teatel ei saa naise kadumise kohta veel kaugeleulatuvaid järeldusi teha. Teada on vaid kindlalt see, et ta kadus jaanuari alguses.

Heikinhemo kolleegide sõnul on ta populaarne, hea mainega ja tuntud õpetaja ning selle tõttu šokeeris tema ootamatu kadumine paljusid.

«Me ei tea, mis juhtus ja see on kõige ebameeldivam. Loodame, et temaga on kõik korras ja ta jõuab koju tagasi, kuid kuna ta kohta andmed puuduvad, siis tuleb olla valmis halvimaks,» nentisid kolleegid.

Politsei teatel ei ole neil kadunud õpetaja viimase liikumise kohta veel täpseid andmeid. Selle tõttu palutakse kodanike kaasabi Heikinheimo leidmiseks ning avaldati ka ta tundemärgid.

Ta on 165 sentimeetrit pikk, normaalkehakaalus, tal on poolpikad juuksed ja ta kannab prille. Kadumishetkel võis ta kanda valget värvi talvejopet, valge kootud mütsi ja labakindaid, punaseid velvetpükse, rohelist värvi saapaid ning sinist käekotti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles