Soome Odini sõdurite tänavapatrull võeti Norras samuti kasutusele

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rühmituse Odini sõdurid liikmed
Rühmituse Odini sõdurid liikmed Foto: SCANPIX

Norra meedia teatel on Soomes palju poleemikat tekitanud kodanike tänavapatrull Odini sõdurid (Soldiers of Odin) võetud Norras samuti kasutusele.

Facebookis asutati mitu Odini sõdurite pooldajate lehekülge, lisaks on Norra tänavatel juba nähtud selliseid kodanikualgatuse korras loodud patrulle.

Grupeeringu Norra esindaja Ronny Alte sõnas, et nende eesmärgiks on tagada politsei ressursside vähesuse tingimustes tänavatel kodanikele julgeolek.

Alte on Norras tuntud kui islami ja põgenike vastase paremäärmusliku liikumise juht. Lisaks on ta tegev ka teises islamivastases organisatsioonis PEGIDA (Patriootilised Eurooplased Lääne Islami­seerumise Vastu).

Soome tuntakse Odini sõdurite liikmeid massimigratsiooni vastastena. Soome valitsus uurib, kas sellised rassistliku ideoloogiaga tsiviilüksused on seadusega vastuolus ning kas neid saab keelata.

Wikipedia: Odin  on germaani hõimude raua- ja viikingiaegne jumal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles