James Bondi püstoli eest maksti 277 250 naela

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sean Connery James Bondina
Sean Connery James Bondina Foto: cinemaisdope.com

Relv, mida James Bondi kehastanud näitleja Sean Connery filmi «From Russia With Love» reklaamplakatil käes hoidis, müüdi oksjonil 277 250 naela eest.

Christie´s oksjonimaja pakkus esialgseks hinnaks 15  000 – 20 000 naela, kuid hind kujunes kümme korda kõrgemaks, kirjutab BBC.

Samal oksjonil müüdi veel teine James Bondi relv, mis pärines 1974. aasta linateosest «The Man With The Golden Gun». Selle eest maksti 15 000 naela.

Sellel oksjonil oli pakkumisel ka «Star Wars:The Empire Strikes Back» tegelase Darth Vaderi kostüüm, kuid see ei läinud kaubaks. Oletati, et selle hind võib olla 230 000 naela.

Tundmatuks jääda soovinud USA kollektsionääri poolt müüki pandud arvatakse olevat ainus täiuslik Darth Vaderi kostüüm, mida kunagi oksjonil pakutud on.

Oksjonil müüdi ka klassikaks kujunenud filmis «2001: A Space Odyssey» nähtud arvuti HALi punane silm ja selle ümber olev kast 17 500 naela eest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles