Kuhu kadusid miljonid? Žanna Friske heaks annetatud rahaga juhtus midagi kahtlast

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Žanna Friske
Žanna Friske Foto: SCANPIX

Heategevusorganisatsioon Rusfond esitas Vene uurimiskomiteele ametliku avalduse, milles palus välja selgitada, kuhu kadus vähki surnud lauljatar Žanna Friske heaks annetatud raha.

Rusfondi väitel on varastatud 21 miljonit rubla ehk umbes 200 000 eurot, mis annetati 2014. aastal ajuvähki surnud lauljatari raviks, vahendab Moscow Times.

Heategevusmaraton algas riigikanalil Pervõi Kanal 2014. aasta jaanuaris, kui tuli avalikuks uudis Friske vähihaigusest. 

Lauljatari nimel kogus raha Rusfond, kes kandis Friske arvele üle 25 miljonit rubla. Mõlemad osapooled kirjutasid alla lepingule, mille kohaselt pidi Friske ette kandma, millele ta raha kulutas.

Friske suri 2015. aasta juunis. Rusfond sai temalt enne surma kinnituse, et ta oli tolleks hetkeks kulutanud neli miljonit rubla. Pool aastat hiljem 16. detsembril võttis fond Friske pärijatega ühendust ja tegi järelepärimise ülejäänud raha kohta. Vastust aga ei tulnud ja sel nädalal andis Rusfond sisse avalduse ametliku uurimise algatamiseks.

«Meile teadaolevatel andmetel võidi see raha kanda kolmandate inimeste pangaarvetele,» teatas Rusfond.

Friske isa Vladimiri Kopõlov väitis riigi uudisteagentuurile RIA Novosti, et Rusfond pole temaga ühendust võtnud. Isa näitab näpuga aga Žanna abikaasa Dmitri Šepelevi poole ja väidab, et raha kohta tuleks küsida temalt.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles