Järg filmile «The Queen» keskendub Blairi suhetele Ameerikaga

Eger Ninn
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Helen Mirren
Helen Mirren Foto: Reuters / Scanpix

Järg Oscari võitnud filmile «The Queen» («Kuninganna») on tulekul, ent Elizabethi rolli ei hakka enam mägima Helen Mirren.

Film keskendub hoopis Tony Blairi suhetele Bill Clintoni ja George Bushiga, vahendab Guardian.

Peter Morgan, mees kes kirjutas Stephen Frearsi lavastatud draama, on juba alustanud järje kokkupanemisega. See kirjeldab lähemalt Inglise ja Ameerika erilist suhet. Film keskendub Blairi käitumisele, kui Ameerika president vahetus demokraadist Clintoni asemel konservatiivist Bushi vastu.

«Peter näeb seda kui ühte pöördelist hetke, kui see eriline suhe Ameerika ja Inglismaa vahel muutus,» seletab filmi produtsent Andy Harries.

Veel nimetu projekt on Morgani kolmas stsenaarium, mille ta on kirjutanud endisest Briti juhist. Loodetakse, et Michael Sheen, kes kehastas peaminister Blairi eelmises filmis, võtab nüüd ka pakkumise vastu.

Veel on seegi selgusetu, kas Frears ühineb selles projektis Sheeni ja Morganiga.

«Peter on alati unistanud, et saab teha triloogia Blairi ajastust, mille me kõik ka läbi oleme elanud. Väga keeruline on leida just seda õiget nurka, kuidas Blairi võimulolekut vaadelda,» selgitab Harries filmi tegemise keerukusi.

Peter Morgan teeb hetkel veel eeltööd ja uurib taustamaterjali, ent ta on avaldanud lootust, et aasta lõpuks on materjal koos ning saab kirjutama hakata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles