Kuidas teenida tuhandeid ehk kui palju maksavad riided, mida kannavad nõid Nastja, Getter Jaani, Kylie Jenner?

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Getter Jaani
Getter Jaani Foto: Meisi Volt

Kiirmoebrändid annavad aastas välja erinevaid erikollektsioone, mis sünnivad koostöös mõne tuntud külalisdisaineriga või erinevate superstaaridega. Sel korral on luubi all Balmain x H&M kollektsioon, mis kadus Eesti poodidest seitsme minutiga. Ometi olid need rõivad juba samal päeval eBays taas müügil. Tunduvalt kallimate hindadega.

Populaarne elustiiliblogi Stellarium selgitab, miks kaovad kollektsioonid poest nii kiiresti ja kuidas saab neid juba samal õhtul uuesti osta. Sel rõõmsal päeval kui mõni uus ja haruldane kollektsioon poodi ilmub, tuleb hommikul õige varakult tõusta ja jooksukingad jalga panna. Inimesed lähevad poes justkui hulluks. Sõltumata numbrist, krabavad nad stangelt endale hunnikute viisi riideid ja suunduvad kassase. Nii juhtub kõikjal maailmas - sõltumata numbrist haaratakse poes asjad kaenlasse ja punutakse kassa poole. Kindlasti leidub neid, kes ostavad asju lahkelt ka oma sõpradele, kuid väga paljude jaoks on see puhas äri.

Foto: GWR/Starmax/PA Images

Juba samal õhtul, kui Balmain x H&M kollektsioon oli maailmas läbi müüdud, ilmusid kõik rõivaesemed müüki eBaysse. Hinnad olid aga tunduvad krõbedamad.

Mitmed Eesti kuulsused poseerisid samuti Balmain x H&M riietes. Tallinn Fashion Weekil säras Liis Lemsalu kaunis punases kleidis.

Foto: Erlend Štaub

Näiteks õnnestus nõid Nastjal hankida endale paljastava litritega kleidi «Runaway Green Sequin». Poes maksis see 149 eurot, kuid samal õhtul tuli eBays selle eest välja käia juba 900 dollarit.

Foto: Arno Saar/ Õhtuleht

Kolmas, kes erinevatel üritusel Balmain x H&M riideid kandis, oli lauljatar Getter Jaani. Mustad püksid, mida Getter läbi kõikide pildiseeriate kandis, maksid poes 79,99 eurot, täna küsitakse nende eest juba ligi 300 dollarit. Kuldsete nööpidega punane kunstnahast kasukas, millega Getter poseeris, maksis esialgu 99.00 eurot, kuid täna küsivad eBay vilkad kauplejad selle eest 200 - 499 dollarit.

Foto: Meisi Volt

Suurt hinnakirja ja Getter Jaani pildiseeriat vaata SIIT.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles