Allar Levandi garaažipõlengust: väike päästja istub minus küll

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Allar Levandi
Allar Levandi Foto: ERR

Allar Levandi peret tabas täna öösel tõsine õnnetus, kui süttisid tema kuur ja kaks autot.

Levandi sõnul pole alust midagi pahatahtlikku kahtlustada ja tuli sai alguse tõenäoliselt autodest.

«Kui nina välja pistsime majast, siis põles ilusa leegiga nagu jaanituli,» rääkis Levandi. «Muidu olekski jäänud istuma söögilaua taha, aga mingid kahtlased paugud kõlasid. Saatsime lapse vaatama, et mis seal paugub, ja siis laps avastaski.» Ilmselt paukusid autorehvid. 

Mõlemad autod lähevad mahakandmisele, samuti kuur. Õnneks olid autod kindlustatud.

«See on hea õppetund, mille kaudu õpid ennast ka tundma. Väike päästja istub minu sees küll. Ma käitusin nagu ikka, hakkasin ise neid autosid lumega kustutama. Mina abitust ei tunne sellistel hetkedel. Eks üritasime päästa, mis päästa andis,» sõnas Levandi. 

Šokki ta juhtunust ei saanud: «Ma ei taha kiidelda sellega, aga võibolla nõukogude aja inimesel on rohkem seda pealehakkamist. Mul, sellise kontrolli käigus, oli nagu piisavalt. Lõpptöö tegid muidugi kiiresti kohale tulnud tuletõrjujad, kes olid hetkega siin.»

Inimesed õnnetuses kannatada ei saanud, kuid Levandi hingas veidi tossu sisse, kui ta autodest suuski ja abikaasa Anna iluuiske päästis.

Levandi ei paistnud asjast väga morjendatud olevat. Autode varjualune ja kuur läheb utiliseerimisele. «Eks asjad juhtuvad ja tuleb edasi minna. Võtame siin kirved, kutsume sõbrad ja prügiauto appi ning hakkame kühveldama. Ega siin muud ei ole.» 

Foto: Martin Ilustrumm
Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles