Modellisaate blogi paljastab: saates ongi ühe foto tegemiseks umbes 20 minutit

Katrin Pauts
, «Eesti tippmodelli» peatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tippmodell Amservis
Tippmodell Amservis Foto: Erlend Štaub

Kanal 2 populaarse telesaate "Eesti tippmodell" viimane moeseeria autodega tekitas palju sahinaid ja kriitikaid. Teiste seas avaldas oma arvamust stilist Ženja Fokin ning blogija Mallukas otsustas koguni seeria 20 mintsaga järgi teha. Saate peatoimetaja Katrin Pauts paljastab, et tegelikult nii vähe ongi fotode tegemiseks aega.

Tore, et staarblogija Mallukas modellisaate heaks nii palju vaeva nägi ja meile õues külma käes rahmeldades nii võimsa promokampaania korraldas – aitäh, ja lase aga samas vaimus edasi, ootame põnevusega järgmisi sooritusi!

Foto: Aivo Kallas / Mallukas

Kui Mallukas väitis, et tema fotosessioon valmis 20 minutiga, on ta tõele üsna lähedal – ka “Eesti tippmodell” ei ole mingi tõsimeelne fotoolümpia, vaid ikkagi telesaade, kus võtteaeg on kallis ja äärmiselt limiteeritud. Ühe modelli pildistamiseks ei olegi reeglina rohkem aega kui keskmiselt 20 minutit kuni pool tundi, seda eriti hooaja alguses, kui võistlejaid on veel palju alles. 

Foto: Aivo Kallas

Paraku peavadki fotograafid meie saatesse tulles televisiooni eripäradega arvestama. Päris nii, nagu nö reaalses maailmas, meie juures tõepoolest töötada ei saa. Mõelda ja tegutseda tuleb äärmiselt kiiresti, samuti tuleb olla võimeline reageerima televõtetel tihtilugu ootamatult muutuvatele olukordadele. Segadust ja üllatusi tuleb nii suures masinavärgis alati ja kõigil ette, päris moemaailmaga seda keskkonda võrrelda ei kannatagi. 

Seetõttu on meie saates alati kõige paremini hakkama saanud pressile töötavad fotograafid, kes on selliste oludega harjunud ning oskavad ka aega väärtustada ning enda ja meie ressursse optimaalselt kulutada. Nii et tõesti kaugeltki igaüks meie saatesse pildistama ei sobi, seetõttu eelistamegi alati end juba tõestanud kiireid ja häid tegijaid. 

Foto: Sandra Palm

Arvestada tuleb sedagi, et kuigi hiljem on online`ides pilte tore lapata ja kritiseerida, on telesaate jaoks lõpptulemusest isegi palju olulisem, et pildistamise protsess ise oleks elav, liikuv ja huvitav vaadata. Sellepärast ei sobi telesaates realiseerimiseks ka igasugused ideed, näiteks ei ole me üldse huvitatud sellistest pildistamistest, kus suuremad efektid lisatakse alles Photoshopis. Et keerulisemad ja efektsemad pildistamised on aeganõudvamad, teeme neid enamasti hooaja teises pooles, kui modelle on võistlustulle jäänud vähem. Seekordki on mõned tõelised maiuspalad alles varuks!

Foto: Oliver Moosus

“Eesti tippmodelli” värskes osas ootab ees suurejoonelise stilistikaga ajastutruu pildistamine “Suure Gatsby” ainetel, tasub oodata ja miks mitte ka kodus neid fotosid järele aimata – tulemused võib saata meie Facebooki lehele, hea meelega jagame neid katsetusi ka oma fännidega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles