Kodutu naine sünnitas Vatikanis Püha Peetruse väljakul

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Püha Peetruse väljak Vatikanis
Püha Peetruse väljak Vatikanis Foto: SCANPIX

Eile hommikul tõi Vatikanis Püha Peetruse väljakul kodutu naine pappkasti sees lapse ilmale.

Rooma politsei teatel hakkas Rumeeniast pärit 35-aastane kerjusnaine sünnitama kell 2.30, olles Püha Peetruse basiilika juures, edastab Reuters.

Lapse aitas ilmale naispolitseinik Maria Capone ning politseinikud panid emale ja lapsele kuni kiirabi saabumiseni oma joped ümber.

Capone sõnul oli eile öösel temperatuur null, mille tõttu oli lapsele soojast üsast väljumine jahedasse suur šokk. Laps oli pärast sündi väga valge, kuid muutus roosamaks, kui talle pandi joped ümber.

Paavst Franciscuse heategevusosakonna juht, peapiiskop Konrad Krajewski külastas hiljem haiglasse viidud ema ja last. Ta teatas, et Püha Peetruse väljakul sünnitanud naine saab üks aasta elada tasuta Vatikanis katoliku kirikule kuuluvas korteris.

Krajewski sõnul on rumeenlanna ja ta elukaaslane talle varasemast teada, kuna nad on käinud Vatikani supiköögis söömas.  Vatikan avas juba möödunud aastal kodutute varjupaiga, kus saab pesta ja süüa.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles