Tallinna botaanikaaed teeb tantsu- ja müstikapäeva

Andris Tammela
, 24tundi tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Orhidee sort Mangaute Holn Tallinna botaanikaaias.
Orhidee sort Mangaute Holn Tallinna botaanikaaias. Foto: LIIS TREIMANN/PM/SCANPIX BALTICS

Tallinna botaanikaaial täitub tänavu 49. tegevusaasta, mida tähistatakse sel laupäeval, 27. novembril tantsu- ja müstikapäevaga.

Botaanikaaia turundusspetsialisti Taavi Puuorgi teatel toimuvad kell 11 algaval perepäeval mustkunstniku show, võistlus- ja seltskonnatantsu lühiõpe tantsuklubi Twist treeneri Sirje Purje juhendamisel ning ekskursioonid uutes kasvuhoonetes.

“Tallinna botaanikaaed on alati olnud eksootiline paik, kus on aastakümnete jooksul uuritud ja kasvatatud lugematul hulgal võõramaiseid taimi,” rääkis botaanikaaia direktor Karmen Kähr. “Seetõttu soovime pakkuda sünnipäeval oma külastajatele mõnusat lõunamaist meeleolu, mis siin lumehangede vahel pisut müstiliseltki mõjub.”

Tallinna botaanikaaed asutati 1. detsembril 1961. ENSV teaduste akadeemia instituudina. Külastajatele avati asutus 1970. aastal. Viimase kahe aasta jooksul on botaanikaaed põhjalikult uuenenud: juurde on ehitatud subtroopiliste taimede kasvuhoone ning sel aastal renoveeriti kuivalembeste ja troopiliste taimede kasvuhooned.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles