Käsitöö: valmista elusa kuuse asemel kommikuusepuu!

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuusepuu.
Kuusepuu. Foto: Karin Lasn

Jõulupühad toovad tubadesse piparkoogi- ja kuuselõhna. On siiski palju inimesi, kel on kahju aastalõpu meeleolu loomise nimel elusat puud maha raiuda. Alternatiivina kasutatakse plastkuuski, kuid on teisigi, palju isikupärasemaid võimalusi.

Maarja-Magdaleena gildis ehitatakse-meisterdatakse kuusekoonust meenutav taaskasutusmaterjalist valgusobjekt heade soovide puu. “Teeme ise jõulud” sarja esimene üritus, heade soovide puu ehtimine koos Pärnu lastega, toimub Steineri aias esimesel advendil, 28. novembril kell 12.

Tulge sõprade, pere, klassiga ja veedame koos mõnusalt aega, laulame ja mängime. Iga laps punub värvilistest riideribadest patse-paelu, mille sisse vaikselt mõeldes peidab hea soovi uueks aastaks. Seome koos patsid puu külge ja uhke aiakaunistus ongi valmis.

Ega meisterdamine sellega piirdu: kell 13 saab Maarja-Magdaleena gildi majas nautida lasteetendust “Näärivana ja Näruvana”, olles nii vaataja kui osalise rollis.

Esmalt meisterdavad lapsed gildi töötubades väikese üllatuse, mida etenduses rekvisiidina kasutatakse ja mille lapsed etenduse lõppedes kodukaunistuseks kaasa võtavad. Töötubadega etendus on Maarja-Magdaleena gildi ja Täna’va teatri ühisprojekt.

Jõulud on ju aeg, mil tore koos mängida ja meisterdada. Et kuusepuude meisterdamise ideedest puudust pole, tõestab ka Karin Lasni kommikuusepuu mõte.

Kommikuusepuu

Kommikuusepuu on tore meisterdis nii kodusesse miljöösse kui magusaks kingiks. Kuusepuu tooriku võib valmistada mitmest asjast: tühjast pudelist, vormitud vahtplastist või traadist vormitud karkassist.

Vaja läheb:
- paberit šablooni jaoks
- tugevamat paberit või pappi kuusepuu jaoks
- paberiliimi kuuse kokku liimimiseks ja liimipüstolit (kulus ca 4-5 pulka ca 50 cm kõrguse kuusepuu tegemiseks) ehtimiseks.
- lemmikkomme ja soovi korral muid kaunistusi.
- jõulumeeleolu!

Töö käik:
1) Tee šabloon ja lõika selle järgi välja kolm ühesugust kuju.
2) Murra kõigi kuusepuude keskele murdejoon, nii et ühele poole jääks täisnurk.
3) Kleebi kõik kolm omavahel väliskülge pidi kokku - saad ruumilise kuusepuu.
4) Asu kaunistama. Kasuta ära kodus leiduvaid jõulukardu või kui soovid tagasihoidlikumat kommipuud (enamik komme on niigi juba värvilise paberi sisse keeratud), siis kunstheina kiud jätavad ilusa põhja.
5) Viimasena kleebi külge kommid. Kui liimipüstolit ei ole, võib kommid lihtsalt nööri külge põimida ja ümber puu kerida.

Kommikuusepuu on puhas fantaasia. Puule võid anda hoopis teise kuju või kommidega ehtida sootuks puuvõõriku. Kasuta ideed ka sünnipäevakingiks!

PS! Kommid jäävad rohkem peitu, kui kõigepealt kinnitada toorikule kommid ja seejärel kuld ja kard.

Vahvat meisterdamist!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles