Reedel Privés esinev Hector Romero: president Obama saatis kirja, rõhutades Frankie tähtsust house-muusika ringkonnale

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hector Romero
Hector Romero Foto: promo

Sel reedel tähistab klubi Privé 13ndat sünnipäeva, kohal on erikülaline New Yorkist - Hector Romero ning sünnipäevapidu on pühendatud varalahkunud Frankie Knucklesi mälestuseks. Sellist pühendus-üritust ei saa teha iga klubi või pidu maailmas - see on privileeg ning au, mille taustal on ajalugu! Kes? Mis? Ja miks? Loe intervjuud Frankie ühe parima sõbra ning ürituse peaesineja Hector Romeroga.

Hector Romero on mees tänu kellele sai mõnes mõttes alguse Rulers Of The Deep'i edu. Aastal 2000 esines koos Marshall Jeffersoniga Tallinnas Magic Sessionil ka Hector Romero. Tollal oli tõeline megahitt Kings of Tomorrow lugu «Finally». Kui üks lugu on populaarne, siis otsitakse sellest kõikvõimalike eriversioone ning kuna Meelis Meri remiks sai antud Hector Romerole, siis hakkas see parimate DJ-de käest kätte, plaadikohvrist plaadikohvrisse, peolt peole liikuma. Tänu väga heale remixile ning seda saatvale salapärale, anti see lõpuks välja Defected'i poolt ning sealt algas tõeline tähelend Rulers Of The Deepi jaoks. «Sellel üritusel tegi Rulers of The Deep hullumeelse esinemise ning ma olin hetkega nende fänn,» meenutab Hector.

Täna juhib Hector ühte kurikuulsamat plaadifirmat ja artistiagentuuri - Def Mix - kurikuulsat eriti just tolle alla kuuluvate esinejate ning karmi käega omaniku Judy Weinstein'i poolest. Def Mixi kuuluvad näiteks Grammy auhinna võitja David Morales, Satoshi Tomiie, Quentin Harris ning loomulikult varalahkunud Frankie Knuckles. Kollektiivselt on Def Mix üks kõige mõjuvõimsaimaid agentuure house-muusikas.

Def Mix on eelkõige siiski perekond - enda õdede, vendade eest hoolitseb kõige rohkem Judy Weinstein, kelle kurikuulsate suurte nõudmistega on kursis ning räägib kogu meelelahutusmaailm.

Foto: Erakogu

Kui Def Mixi number üks artist on tõenäoliselt David Morales, siis vähemalt sama kõrgel pulgal asus miljonite austajate poolt house-muusika ristiisaks nimetatud Frankie Knuckles. «Minu jaoks oli Frankie alati naeratav ning kirglik oma töö suhtes. Ta tõesti armastas läbi oma muusika rõõmu jagada!»

Kui 2014. aastal Frankie Knuckles ootamatult suri, sai Def Mix shokeeriva koguse kaastundeavaldusi üle terve maailma. Isegi president Obama saatis neile kirja, rõhutades Frankie tähtsust house-muusika ringkonnale.

Foto: Erakogu

«Frankie lahkumisest alates oleme me igal aastal jaanuaris korraldanud ühe ürituse tema auks ning talendi mälestuseks. Mul on heameel, et sel aastal jätkame traditsiooni Tallinnas, klubis Privé. See on alati pigem temale omase rõõmu jagamine ning üdini positiivne emotsioon. Sest see on, mida Frankie oleks tahtnud!» seletab Hector Romero selleaastase Privé sünnipäeva pühendust Frankie Knucklesile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles