Vaatlusorganisatsioon: Islamiriik kärbib võitlejate palku

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Islamiriigi võitlejad
Islamiriigi võitlejad Foto: SCANPIX

Süüria sõja vaatlusorganisatsioon Syrian Observatory for Human Rights andmetel kärbib äärmusrühmitus Islamiriik võitlejate palku.

Vaatlusorganisatsiooni teatel edastas Islamiriik vastavasisulise teadaande selgitusega, et rühmitusel on tekkinud rahalisi raskusi, edastab AFP.

«Kuna Islamiriik on hetkel ebatavalises olukorras, siis langetati otsus kärpida võitlejate palku poole võrra. Mitte kellegi, ka juhtide suhtes ei tehta erandit,» seisab teates.

Samas jätkab Islamiriik oma võitlejate regulaarset varustamist toiduga.

Islamiriigi Süüria päritolu võitlejate palk on pärast kärbet 200 dollarit (183 eurot) kuus. Välisriikidest võitlejad hakkavad uue korra järgi saama 400 dollarit (366 eurot) kuus.

Sõja- ja poliitikaekspertide sõnul tekitas Islamiriigi palgakärpe asjaolu, et USA ja ta liitlaste õhurünnakud on kahjustanud selle terroriorganisatsiooni naftaäri, mille tõttu osa sissetulekust jäi saamata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles