Rootsi karikaturist: lumi takistab terroristidel mind tapmast

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lars Vilks
Lars Vilks Foto: SCANPIX

Muhamedi pilapiltidega maailmakuulsaks saanud rootslasest karikaturisti Lars Vilksi sõnul ei pääse Somaalia terroristid teda tapma, kuna Rootsis on liiga palju lund.

Vilksi sõnul tunneb ta end lume tõttu üsna turvaliselt, edastab news.com.au.

«Olen kaitstud tänu sellele, et ilm on minu jaoks soodne. Rootsis liiga külm ja liiga palju lund, et somaallased saaksid amatöörliku terroriakti korda saata,» selgitas karikaturist.

Terroriorganisatsioone jälgiva vaatlusgrupi SITE Intellgence Groupi andmetel ähvardas Vilksi tappa terroristliku rühmituse al-Shahaabi Rootsi kodakondsusega liige Abu Zaid.

«Ükskõik kus, kui mitte täna, siis homme, me lõpuks saame su kätte, me ei ole sind unustanud,» lausus Abu Zaid videos. Samas kutsuti moslemeid nende organisatsiooni ja kättemaksuga liituma.

Vilksi sõnul oli Somaalia terroriorganisatsiooni video hale katse uusi liikmeid värvata.

«Sel organisatsioonil ei ole ressursse, et end laiemalt reklaamida. Nad on peaaegu pankrotis. Nad saadavad informatsiooni välja lootes, et eks mõni loll ikka õnge läheb,» lausus karikaturist.

Vilks on saanud alates 2007. aastast, mil Rootsi väljaandes Nerikes Allehanda ta Muhamedi karikatuurid ilmusid, mitmeid tapmisähvardusi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles