Galerii: Leonhard Lapini raamatu «Olejad ja minejad» esitlus

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Teisipäeval toimus Tallinn Art Space galeriis Leonhard Lapini raamatu «Olejad ja minejad» esitlus.

Lisaks raamatu tutvustamisele luges autor Albert Trapeeži erootilist luulet ning reggae-muusikat tegi kunstnik ja DJ Tarrvi Laamann. 

Raamatu tekst käsitleb suuremal või vähemal määral alljärgnevaid isikuid: A. Trapeeź, K. Gullichsen, D. Libeskind, Valli Olli, Voldemar Lapin, Sofia Lapin, H. Üprus, P. Kondratjev, V. Makarenko, S. Runge, A. Vahtra, O. Remsu, A. Kurtna, Tõnis Vint, Toomas Viint, J. Viiding, J. Bärg, A. Kesküla, A. Tolts, Ott Arder, Arpàd Arder, H. Käo, L. Mäll, J. Liiv, T. Kaljundi, Avo Himm Looveer, Kristin Looveer, H. Shein, M. Kaare, V. Vahing, M. Berg, A. Eigi, A. Ehin, J. Arrak, M. Milius, P. Beier, E. Nool.

Mõlgutades mälestusi, unustamata neist johtuvad mõtisklused, on autor teksti suunanud rohkem käsitletavale isikule, kui iseendale. Ka meie suurte isiksuste puhul pole raamatust loota juttu nende saavutustest, kuivõrd neist kui inimestest, sest elu ja looming on tegelikkuses läbipõimunud, kuigi mitte üks-ühele. Sageli see külg inimlikkusest jääb tunnustatud tegude varju, või üldse ära, nagu oleks tegemist mitte inimeste vaid loomemasinatega. Paljud, kellest kirjutatakse, on meist lahkunud ja meile jääb neid ellu taaskutsuda just tekstide läbi, mis kunstihuvilist inimest veetleksid ning viitaksid, et elu põhiväärtus on elu ise ja looming on vaid üks osa sellest, kuigi elab loojast kauem.

Raamat on illustreeritud rohkete fotodega, mis nüüd on juba ajaloolised, ning osa neist ilmub trükituna esmakordselt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles