Näitleja Steve Martin avaldas romaani

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Steve Martin
Steve Martin Foto: SCANPIX

65-aastane komöödiameister Martin («Pruudi isa») saatis teisipäeval Ameerika raamatupoodidesse oma romaani «An Object of Beauty» (i.k ilu objekt).

Varem on mees kirjutanud ka lasteraamatuid ja mõne näidendi. Uudisteos kirjeldab ambitsioonika kunstidiileri tõusu B-kategooria oksjonimajade keldriruumidest peatänava esindusgalerii avamiseni.

Martini sõnul on lugu, mis nüüd kirja sai, tal meeles mõlkunud 20 aastat. «Proovisin seda varem kirjutada, kuid tunne polnud õige. Nüüd tunnen, et suudan seda enesekindlalt teha,» ütles talendikas mees.

Mees märgib, et kuulsusena on raamatuid kirjutada ja avaldada lihtsam kui muidu, sest nii ei pea meeldima kirjastajatele ja pidama kinni tähtaegadest.

Martin lisas, et ta armastab kunstimaailma, kuid ei suuda taluda kunstiringkondades kasutatavat slängi, mis kubiseb esoteerilistest väljenditest, millest ainult asjassepühendatu aru saab. Seda asja ründan oma raamatus, ütles Martin.

Martin tegeleb ka muusika loomisega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles